Categorieën
RSS feeds

De 8 meest gestelde vragen over een reis naar Jordanië

Jordanië is een fantastische reisbestemming. Wereldwonder Petra is een van de hoogtepunten van een reis naar Jordanië. Net als een bezoek aan de Dode Zee of een rit door de woestijn Wadi Rum.

Er zijn een aantal dingen die je moet weten voor je op reis naar Jordanië gaat. Daarom hebben wij de 10 meest gestelde vragen voor je op een rij gezet!

1. Is Jordanië veilig?

Jordanië ligt in het Midden-Oosten. Ondanks dat bijna alle buurlanden onrustig en onveilig zijn, is Jordanië al jaren de enige (politiek) stabiele factor. Voor bijna heel Jordanië staat de kleurcode vanuit de Rijksoverheid dan ook op geel. Alleen de grensstrook met Syrië en Irak heeft de kleurcode oranje. Geel houdt in dat je prima naar Jordanië kunt reizen, maar dat de veiligheidssituatie anders kan zijn dan in Nederland. Op nederlandwereldwijd.nl kun je lezen wat de veiligheidsrisico’s precies zijn.

Wij hebben Jordanië zelf als veilig land ervaren en hebben geen vervelende situaties meegemaakt. Deze komen gelukkig ook niet vaak voor. Houdt er wel rekening mee dat lichamelijk contact tussen mannen en vrouwen in het openbaar niet gewaardeerd wordt. Daarnaast is het voor LHBTI’S niet strafbaar om in Jordanië te zijn, maar het publiekelijk uitdragen van de identiteit wordt niet geaccepteerd.

Met een groep reizen is natuurlijk wel zo leuk en gezellig. Al trek je als vier vrouwen op een rij natuurlijk nog steeds wel aandacht.
© Ruben Visser ’t Hooft

BRON