De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Het Portugese eiland Madeira is een van de grote verrassingen van Europa. Een betoverend mooie plek met prachtige natuur, charmante dorpjes en veel zon. Het is een hele fijne vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Je kunt er schitterende hikes maken, walvissen spotten en bijzonder overnachten. Je valt er van de ene verbazing in de andere.

Ook op vakantie naar dit bijzondere eiland? Dit zijn de negen leukste dingen om te doen op Madeira!

Wat moet je doen op Madeira?

Madeira ligt voor de kust van Marokko in de Atlantische Oceaan. Het is een autonome regio van Portugal (samen met de eilanden Porto Santo, Ilhas Desertas en Ilhas Selvagens), net als de Azoren, die nog iets verder uit de kust liggen.

De bijnaam ‘bloemeneiland’ ken je misschien wel: Madeira wordt zo genoemd omdat het een verrassend groen en kleurrijk eiland is. Bloemen zie je inderdaad overal. Dat komt omdat het klimaat vrij mild en constant is: tussen de 16 en 22 °C. Het word er nooit echt warm of koud dus. En dat maakt het ook het ideale klimaat om veel te zien.

Hoofdstad Funchal is een van dé bezienswaardigheden, net als de vele leuke vissersdorpen zoals Câmara de Lobos. Hier móét je ook de natuur in: dit vulkaaneiland heeft zoveel waanzinnig mooie plekken die je alleen te voet kunt ontdekken. Wat je écht moet doen op Madeira heb ik voor je op een rij gezet.

Goed om te weten over Madeira

Vanaf Amsterdam vlieg je rechtstreeks met Transavia naar Funchal op Madeira. De vliegtijd is ongeveer vier uur.
Er is 1 uur tijdsverschil met Madeira: het is daar 1 uur vroeger.
Je hebt er minimaal 5-6 dagen nodig als je veel wil zien. En als je ook mooie wandelingen wil maken, dan zou ik zeker nog langer blijven. Madeira is niet super groot (ongeveer 57 km lang en 22 km breed) maar bergachtig en dus heb je vaak wel wat tijd nodig om van de ene plek naar de andere te reizen.
Boek je een huurauto, neem dan een 4WD, die heb je hier echt nodig. Doe dat via Sunny Cars, dan ben je 100 procent verzekerd.
Ook goed om te weten is dat Portugal – en dus ook Madeira – voor ons een goedkope bestemming is. Prijzen van eten en drinken, maar ook van hotels en excursies, liggen hier een stuk lager.

Scroll naar boven