De beste outdoor tips voor het Zwarte Woud in Baden-Württemberg

Met indrukwekkende landschappen vol watervallen, bossen en bergmeren is het Zwarte Woud in Baden-Württemberg een van de mooiste regio’s in Duitsland. Tussen al dat natuurgeweld liggen de mooiste Duitse dorpen verscholen. Het is een outdoor-bestemming voor natuurliefhebbers, cultuursnuivers en roadtrippers. Het Zwarte Woud ken je misschien wel van de beroemde koekoeksklokken of de Schwarzwälder Kirschtorte. Maar er is hier nog zoveel meer te ontdekken! Wil je het Zwarte Woud op een actieve manier ontdekken, dan zijn dit de beste tips voor jou!

Duurzaam op reis naar Baden-Württemberg in Duitsland

Baden-Württemberg is de meest zuidwestelijke deelstaat van Duitsland, met Stuttgart als hoofdstad. Een gebied met vooral veel natuurlijke schoonheid. waarbij het Zwarte Woud hét hoogtepunt is. Dit bosrijke gebied is ieder seizoen weer anders, en altijd even mooi.

Door duurzaam te reizen beschermen we deze planeet voor toekomstige generaties. En dat kan op verschillende manieren. Elektrisch rijden of de trein naar Duitsland nemen is een goede optie. Goed om te weten is dat de Deutsche Bahn volledig op groene energie rijdt. Of door te overnachten in accommodaties die bezig zijn met het thema duurzaamheid. Doordat ze onder andere lokale gerechten serveren, zonne-energie gebruiken en afval recyclen, helpen ze jou als reizigers ook om duurzaam te reizen. Maar het is bijvoorbeeld ook van belang om langere tijd op één plaats te blijven. Zo ontdek je ook nog veel meer op dezelfde bestemming. In het Zwarte Woud raak je in ieder geval nooit uitgekeken!

Baden-Baden is een van de leukste stadjes in deze regio

Scroll naar boven