De beste tips om Le Marais in Parijs te ontdekken

Mijn liefde voor Parijs kent geen grenzen. Het is de mooiste stad ter wereld, waar je honderd keer naartoe kunt gaan en nog steeds zal Parijs je blijven verrassen. Iedere keer weer word ik naar Le Marais gezogen, de leukste, hipste en gezelligste wijk van de stad. De Marais heeft alles wat Parijs in het groot heeft: charmante straten, toffe musea, op iedere hoek een patissier van wereldklasse, originele boetieks en mooie parken. Je hoeft eigenlijk de Marais niet eens uit als je in Parijs bent (wel doen hoor). De beste tips om de Marais te ontdekken deel ik heel graag met je!

Le Marais: de leukste wijk van Parijs

Je vindt Le Marais aan de Rive Droite, de rechteroever van de Seine. Het is de wijk die wordt ingesloten door de Bastille, Place de la République, Centre Pompidou en de Seine.

Parijs is – zoals je misschien wel weet – ingedeeld in arrondissementen die genummerd zijn. Goed om te weten is dat deze indeling niet gelijk loopt met de Parijse wijken. Zo ligt Le Marais namelijk in het 3e én 4e arrondissement .

Vroeger was Le Marais een typisch Joodse wijk. En dat kun je nog steeds merken. Zo vind je er bijvoorbeeld volop falafelrestaurants, een van oorsprong Joods gerecht. Qua looks is het een hele mooie wijk, met typische neoclassicistische en jugendstil architectuur uit de 19e eeuw. Maar dat geldt voor wel meer wijken in Parijs. Er is in ieder geval geen twijfel mogelijk: dit is de allerleukste wijk.

Stedentrip Parijs op de planning? Lees dan zeker even verder.

▸ Tip: Reis met de trein naar Parijs, dat is goedkoop (als je vroeg boekt) en duurzaam. Je komt aan op Gare du Nord en van daaruit sta je met de metro in no-time in de leukste wijken in het centrum. En zo leuk om te doen: huur een fiets bij Baja Bikes en ontdek al fietsend de mooiste plekken in Parijs!

Hét boegbeeld van de wijk: Hôtel de Ville aan de Seine, het stadhuis van Parijs

Scroll naar boven