De beste tips voor de Turkse Rivièra: activiteiten én mooie stranden

Bij de Turkse Rivièra denk je misschien aan all-inclusive vakantie en heel vroeg je handdoek neerleggen op een bedje zodat je de hele dag verzekerd bent van het beste plekje. Wij laten je de andere kant zien, de mooiste kant. De Turkse Rivièra is weids, druipt van de historie en heeft kristalheldere blauwe water in de vele baaitjes, omringd door het indrukwekkende Taurusgebergte met besneeuwde toppen. De Turkse Rivièra heeft daarnaast ook nog eens een heerlijk mediterraans klimaat.

Dit is de Turkse Rivièra

Eerst even een klein beetje informatie zodat je weet waar je naar toe gaat en wat je te wachten staat. De Turkse Rivière is de kuststrook van Marmaris tot Alanya, met onder andere de bekende badplaatsen Antalya, Belek en Side. Het Griekse eiland Rhodos ligt hier voor de kust.

Je hebt hier 90 procent van de tijd zon, dat is al een heel goede reden om ernaartoe te gaan. Ten tweede kun je hier de allerlekkerste jus d’orange van de wereld drinken. Want de beste sinaasappelen komen niet uit Spanje, nee, uit Turkije, dus. Tenminste, als we de Turken mogen geloven. Je ziet de boompjes overal staan, langs de weg, in tuinen en natuurlijk in de sinaasappelgaarden. Er wonen ongeveer 2,5 miljoen mensen in deze regio die bestaat uit 13 districten, waaronder het bekende Side, Kemer en Belek en Alanya die samen de belangrijkste plaatsen aan de Turkse Rivièra zijn. Side staat bekend om de granaatappel. Supergezond dus, die Turkse Rivièra! Deze uitgestrekte kust ligt aan de Middellandse Zee die door de Turken Akdesim wordt genoemd, wat Witte zee betekent. Want aan deze kant is de zee heel transparant en heel zout. Antalya is de grootste en zonnigste stad van de regio en ook gelijk ons beginpunt van de zes leukste activiteiten.

Scroll naar boven