Categorieën
Nieuws

De beste tips voor een verrassend leuke wintersport in Adelboden!

In het Berner Oberland in Zwitserland, ingesloten door mooie uitzichten op hoge bergtoppen, ligt het dorp Adelboden. Een verrassend mooie wintersportbestemming waar menig wintersporter warm van wordt.

Adelboden is een authentiek skidorp, waarvan de geschiedenis heel ver terug gaat. Al meer dan 100 jaar geleden werd hier geskied: sterker nog, toen werden er zelfs al skiwedstrijden gehouden. Het skigebied van Adelboden is verbonden met Lenk, samen goed voor ruim 185 kilometer aan skipistes.

Adelboden-Lenk is een super modern skigebied met opvallend veel snelle liften. En dat betekent dat je hier overdag lekker gas kunt geven en veel meters kunt maken. Al wil je tegelijkertijd ook meerdere keren per afdaling stoppen om een foto te maken, omdat het uitzicht zó ontzettend mooi is. Ik geef je graag de beste tips voor een verrassend leuke wintersport in Adelboden-Lenk!

De voordelen van wintersport in Zwitserland

Ingesloten tussen de wintersportgrootmachten Frankrijk, Italië en Oostenrijk wordt Zwitserland door wintersportliefhebbers soms onterecht overgeslagen als bestemming. Wat zijn nou echt de verschillen met de andere landen en zijn die verschillen juist wel of niet voordelig?

Je betaalt er niet met de euro, maar met de Zwitserse Frank en deze zijn in waarde vrijwel gelijk aan elkaar. Zwitserland staat bij ons Nederlanders ook wel bekend als ‘prijzig’ maar zeg nou zelf: een skipas voor een bedrag van CHF 40 doet toch niet onder voor andere skigebieden?
De lat van zo ongeveer alles ligt hier hoog. Overal waar je komt zie je de trots van de lokale bevolking. Het is er uitermate schoon, netjes en alles is tot in de puntjes verzorgd. Zowel op de pistes, het openbaar vervoer, hotels als restaurants: overal zie je dat Zwitsers gastvrijheid en gastheerschap tot een vak verheven hebben. Je voelt je meer dan welkom.
Zwitserland is geen onderdeel van de EU, maar je mag je wel vrij bewegen over de grenzen als Europees burger. Af en toe wordt je nog gecontroleerd door de douane, wel een veilig gevoel.
Zwitserland heeft een fantastisch openbaar vervoersnetwerk, waardoor je in één rechte streep rechtstreeks van Nederland naar vele wintersport gebieden in geheel Zwitserland kunt afreizen. En de uitzichten vanuit je treinstel zijn een stuk fraaier dan menig treinrit in Nederland. De auto kun je dus lekker thuis laten als je hier op wintersport gaat.

Eén van de grote voordelen van wintersport in Zwitserland is dus dat het niveau vele malen hoger ligt dan in welk ander wintersportland dan ook. En nee, zeker niet alleen financieel. Hier komt het beste van Zwitserland in alles samen. Je krijgt waar voor je geld en het is iedere Zwitserse Frank meer dan waard. Waanzinnig mooie natuur, uitstekende service, ontzettend lekker eten, goede pistes, vriendelijke mensen en een zeer goed geregeld openbaar vervoer. In de Zwitserse Alpen leeft men voor wintersport, buitensport en gastronomie én hebben ze het vak van gastvrijheid uitgevonden. En dat voel je aan alles.

Waarom zou je alleen gaan skiën als er in een dorp als Adelboden of Lenk zoveel meer te beleven is dan enkel en alleen goed geprepareerde pistes, super skiliftverbindingen en een uiterst vriendelijke lokale bevolking? Om de eenvoudige reden dat deze dorpen veel meer te bieden hebben dan deze ‘standaard’ voorzieningen.

Als fanatieke wintersporter, die toch al aardig wat verschillende skigebieden heeft mogen ontdekken, is het altijd bijzonder om compleet verrast te worden. En dat gaat zeker gebeuren in Adelboden: alles klopt hier.

Snelle liften en mooie brede pistes: dit is een wintersportbestemming waar je blij van wordt

BRON