De beste tips voor Hvar: het leukste eiland van Kroatië

Kroatië heeft tientallen bewoonde eilanden, van dromerig en rustig tot levendig en vol hotspots. Het eiland Hvar is in alle opzichten uniek. Je vindt er de perfecte mix van afgelegen stranden, sfeervolle dorpen en een bruisend uitgaansleven. Een plaatje om te zien, met alleen maar gezellige plekken. Hvar is op dit moment super populair, het is een van de leukste en mooiste eilanden van Kroatië. Hoe je er komt, en welke mooiste plekken je niet mag missen vertel ik je graag. Dit wil je doen op Hvar!

Wist je trouwens dat Hvar de meest zonnige plek van heel Kroatië is? Dit eiland heeft ieder jaar de meeste zonuren!

Hoe kom je op Hvar?

Je komt maar op één manier op Hvar, en dat is met de boot. En dat kan vanuit drie verschillende plaatsen: Split, Drvenik of Dubrovnik.

Wij namen vanuit het knusse badplaatsje Drvenik de boot naar Sućuraj. Dat is het meest oostelijke plaatsje op Hvar. De overtocht duurt een half uur. Er vertrekken de hele dag door boten waar je met de auto op kunt. Te voet aan boord gaan kan natuurlijk ook (maar is niet zo handig, op Hvar heb je bij voorkeur een auto).

▸ Tip: tickets voor de ferry naar Hvar koop je rechtstreeks bij ferrymaatschappij Jadrolinija. Daar vind je ook alle vertrektijden. Je kunt kaartjes overigens ook ter plaatse kopen. Alleen werken ze met het principe vol = vol, je moet dus altijd zorgen dat je ruim op tijd bij de boot bent.

Zorg dat je de laatste minuten van de overtocht boven op het dek staat, om alvast te genieten van de aanblik op Hvar. De schoonheid spat er vanaf. Als je vanuit Dubrovnik een roadtrip maakt, dan is de overtocht van Drvenik naar Sućuraj de meest logische keuze.

Je kunt ook in Split de boot naar Hvar nemen. Dan heb je de keuze naar welke haven je wil varen: naar Hvar Town, Jelsa of Stari Grad.

Dit is goed om te weten:

Van Split naar Jelsa of Hvar Town vaar je met catamarans, daar kun je alleen te voet op, dus niet met een (huur)auto.
Van Split naar Stari Grad vaart een ferry, daar kan wel een auto op. Deze boot doet er twee uur over.

En dan is er ook nog de optie om vanuit Dubrovnik naar Hvar te reizen per boot, maar ook dat is een catamaran en dus alleen voor voetgangers.

Neem (onder andere) in Drvenik de boot naar Hvar, een gezellig badplaatsje met kiezelstrand

Scroll naar boven