Categorieën
Nieuws

De beste tips voor Les Menuires in de Belleville vallei

Als je aan skigebied Les Trois Vallées denkt, is de kans groot dat je ook direct aan Val Thorens denkt. Dit is nu eenmaal het bekendste en populairste dorp in Les Trois Vallées. Maar wist je dat dit enorme skigebied aansluit op maar liefst tien verschillende dorpen? Die zijn verdeeld over, je raadt het al, drie verschillende valleien: de Belleville vallei, Courchevel vallei en Méribel vallei. Met in totaal zo’n 600 kilometer aan pistes, is dit het grootste skigebied ter wereld. Het voordeel van skiën in Les Trois Vallées is dan ook dat je eigenlijk nooit uitgekeken raakt. Dankzij het enorm aantal kilometer pistes, is er ook voor alle niveaus voldoende uitdaging. Het is al knap als je één vallei helemaal weet te ontdekken, laat staan alle drie.

Ontdek de Belleville vallei

Val Thorens is het hoogstgelegen dorp in de Belleville vallei. In deze vallei vind je ook Les Menuires en Saint Martin de Belleville. Waar Val Thorens vooral populair is onder vriendengroepen, is Les Menuires meer gericht op families. Friendly Menuires is dan ook de pay-off van het gebied. In Les Menuires vind je veel hoogbouw en ondanks dat er flink wat mooie, luxere hotels bijgekomen zijn, heeft dit dorp wel de reputatie van prijsvechter. Bijna alle hotels kennen het ski-in/ski-out principe: vanuit je hotel direct de piste op. Dat scheelt een hoop gesjouw met de ski’s, extra handig als je ook die van je kinderen moet sjouwen. Het laagst gelegen gebied is Saint Martin de Belleville. Dit dorp heeft een andere uitstraling en kent nog het oorspronkelijke authentieke dorp.

Les Menuires kent dus veel hoogbouw, maar is ook heel praktisch en compact ingericht. Alle restaurants en winkels zijn binnen handbereik. Het centrale plein, waar je met de lift de bergen in kan, wordt ook wel de glimlach van de Alpen genoemd. Deze naam is te danken aan de vorm van dit plein, een soort kom, waarbij de gebouwen in een ronde cirkel staan.

Klaar voor een lekkere skidag! Met de lift door het dorp en ómhoog!

BRON