Categorieën
RSS feeds

De bijzondere food-cultuur van Israël: dit wil je eten en drinken

Een week lang reizen door Israël op zoek naar nieuwe smaken, dat voelt als een uitdaging en dat is ook spannend. Israël is in alle opzichten een land waar verschillende culturen en religies samenkomen en nauw samengaan. Ze hebben alles met elkaar te maken maar zijn nooit hetzelfde. En dat vind je ook terug in de eetcultuur.

Zelden heb ik zo divers gegeten. De smaaksensaties zijn hier verheven tot kunst. Niet alleen zie je dat terug in de restaurants, maar ook bij de mensen thuis en eigenlijk op bijna iedere hoek van de straat.

Hummus forever

Tijdens onze ontdekkingsreis naar de smaak van Israël (ontstaan uit meer dan 80 verschillende culturen) reizen we van Jeruzalem naar het noorden richting de Libanese grens en eindigen we in Tel Aviv. Overal waar we zijn geweest was het eten een feestje. Of Israël ook een soort van walhalla is voor vegetariërs is weet ik nog steeds niet. Dat hangt echt af van de plek waar bent.

Zo laten Jeruzalem en Tel Aviv zich moeilijk met elkaar vergelijken. De boodschap is wel overal hetzelfde, eten is hier veel belangrijker dan bij ons en dat gaat veel verder dan hummus – of mijn persoonlijke favoriet shakshuka. Al moet ik bekennen dat ik hummus na mijn bezoek aan Israël tegenwoordig bijna vanzelfsprekend in huis heb.

Lunch in Jeruzalem met Hummus met ei, champignons, tomaat en kruiden: een aanrader

BRON