Categorieën
RSS feeds

De bucketlist voor Europa: 15 plekken die je gezien móet hebben

Pas wanneer je veel van de wereld hebt gezien, kom je erachter hoe bijzonder Europa eigenlijk is. De geschiedenis van veel Europese landen gaat zover terug dat dit continent bol staat van cultuur en historie. Om over natuur nog maar te zwijgen… Hoewel veel Europese landen behoorlijk klein zijn – in vergelijking tot de rest van de wereld – heeft ieder land toch weer een volledig eigen identiteit. Een compleet ander landschap en een eigen cultuur.

Europa bestaat uit 51 landen en een echte fanatieke reiziger zet al die landen op zijn of haar bucketlist. Maar om het realistisch te houden hebben wij 15 plekken in Europa voor je op een rij gezet die je écht gezien moet hebben. Steden als Berlijn, Barcelona, Rome en Parijs zijn in dit lijstje overgeslagen. Niet omdat ze geen plaatsje op een bucketlist verdienen – dat doen ze zeker – maar omdat je ze kent en zeer waarschijnlijk gezien hebt. Of dat op z’n minst nog van plan bent. Dit zijn echte aanvullingen op jouw wensenlijst met reisbestemmingen. Let’s go!

1. IJsland – geisers

Geisers zijn een bijzonder fenomeen. Vanuit het niets spuit er heet water en stoom uit de aardbodem omhoog. Het is een vulkanisch verschijnsel dat je ook alleen maar op bepaalde plekken op aarde kunt zien: daar waar aardplaten over elkaar heen schuiven. Zoals in IJsland bijvoorbeeld. Vooral geiser Strokkur is populair omdat dit een van de weinige geisers ter wereld is die met een vast ritme water en stoom omhoog spuugt (om de paar minuten). Mocht je gek zijn op dit natuurverschijnsel, ga dan ook naar Yellowstone National Park in de Verenigde Staten. Daar vind je nog veel meer van dit soort geisers. En ook in Chili en Nieuw-Zeeland kun je geisers zien, maar IJsland blijft de meest toegankelijke omdat dit bijzondere land relatief goed bereikbaar is (ongeveer 3 uur vliegen).

bekijk hier reizen naar IJsland

BRON