Categorieën
RSS feeds

De eerste vakantie met je baby: de 7 beste tips op een rij

Ons team is de afgelopen jaren flink uitgebreid met de komst van kleine reizigers in spe. We nemen onze baby’s maar al te graag meenemen op reis. Reizen met een baby is heel erg leuk. Zeker de allereerste vakantie met je baby is een hele bijzondere. Vooraf kan het echter nogal wat stress opleveren omdat je wellicht niet goed weet hoe je alles aan moet pakken. De eerste keer vliegen met een baby. De eerste lange autorit met een baby. Op wintersport met een baby. Hoe doe je dat? Wat neem je mee – en wat juist niet? Alles is even wennen en vooral een kwestie van goed voorbereiden.

We hebben inmiddels flink wat ervaring met reizen met baby’s en kleine kinderen. Daarom deel ik samen met mijn collega’s Chloë, Leonie en Carlissa de beste reistips voor de (eerste) vakantie met je baby. Dit is niet hoe het moet, maar vooral hoe je het zou kunnen doen. Wat werkt voor ons, werkt misschien ook wel voor jou!

1. De eerste keer vliegen met een baby

De meest ‘spannende’ reis is de eerste keer vliegen met een baby. En als je die goed voorbereid, dan gaat je dat 100 procent meevallen.

Als je een vliegreis met een baby boekt, word je uit veiligheidsoogpunt altijd aan het raam gezet. Mijn ervaring is dat je na het boeken contact kunt opnemen om je stoel te wijzigen, mocht je dat willen. Maar eerlijk gezegd is de raamkant ook de beste plek om met een baby te zitten. Hoe lang je reis ook duurt, baby’s zullen altijd willen/moeten slapen tijdens de vlucht. En aan de raamkant heb je simpelweg de meest rustige plek met de minste prikkels.

▸ Tip: een draagzak is onmisbaar als je gaat vliegen.

Het voordeel van een draagzak is dat je zelf twee handen vrij hebt, die goed van pas komen tijdens het inchecken en boarden als je je paspoort en boarding pass moet laten zien. En het is voor een baby ook heel prettig om zo gedragen te worden in een vrij onrustige omgeving, wat een vliegveld natuurlijk is. Lekker dicht tegen een van de ouders aan.

Ik heb zelf de kinderwagen ingecheckt als bagage (in de speciale Joolz reistas, zodat deze niet zou beschadigen). We hebben geen Maxi Cosi meegenomen maar die bij de autohuur erbij geboekt. Goed om te weten: baby’s vliegen tot twee jaar gratis mee (op schoot) maar als je je kind in de Maxi Cosi wil laten zitten tijdens een vlucht, moet je een stoel bijboeken. Het voordeel is wel dat je zo je eigen autostoel bij je hebt.

▸ Tip: neem voldoende kleding en luiers mee in je handbagage, voor een dag of drie, voor het geval je koffer kwijt raakt of vertraging heeft.

Welke reis je ook maakt, neem een draagzak mee. Ze nemen weinig ruimte in en komen in een stad, op het strand en op het vliegveld altijd goed van pas.
– Marloes de Hooge

BRON