De leukste geheimtips in België

Bijzondere adressen: bij Flow zijn we er dol op. Daarom volgen we graag de website O Dierbaar België, vol Belgische logeertips. Ze komen nu met een boek.

Sophie en Heikki zijn in 2020 – een uit de hand gelopen coronaproject – gestart met het platform O Dierbaar België. Sophie is journalist en Heikki fotograaf: een ideaal team dus om allerlei logeeradressen smakelijk in beeld te brengen. Ze weten als geen ander dat je niet ver hoeft te reizen voor avontuur. Alleen in België is al van alles te beleven.

Logeren in een doolhof

Op de website staan meer dan 250 bijzondere adressen. Van boomhutten tot kastelen: er is van alles, voor ieders budget. Je kunt zoeken op plaatsnaam of streek, of de bestemming nog openlaten, en gewoon rondneuzen. De website is verdeeld in verschillende thema’s. Neem bijvoorbeeld Easy rollin’, met rolstoelvriendelijke accommodaties. Of Into the Wild: bijzondere plekken midden in de natuur, zoals deze glamping tent die in een maïsdoolhof staat. Elk adres op de website is met zorg geselecteerd en gecheckt. Je boekt je favoriet via de website direct bij de eigenaar.

Just the two of us

En nu komen Sophie en Heikki dus met een boek: O Dierbaar België – 52 onvergetelijke weekends, met -jawel- 52 adressen voor een weekend weg. Daarbij staat de prijs vermeld, en voor hoeveel personen de accommodatie geschikt is.

Het boek is verdeeld in zes verschillende categorieën. Zo is er het hoofdstuk Just the Two of Us, voor een romantisch weekend weg met je geliefde. Of Beach Lovers, speciaal voor alle strandgangers. Per adres krijg je ook nog eens vijf extra tips in de buurt, waar je het beste kunt ontbijten bijvoorbeeld, we noemen maar een Belgische dwarsstraat.

Het boek verschijnt vanaf 3 oktober. Hier kun je hem alvast pre-orderen.

Meer lezen

5 afwisselende wandelingen in België (van de Ardennen tot de kust).
Dit zijn jullie favoriete koffietentjes in Nederland en België.
Hier vind je nog meer bijzondere adressen.

Teskt Nadie van Moorselaar  Illustratie Femme ter Haar
Gepubliceerd op 29 september 2023

Scroll naar boven