De leukste route voor een rondreis door West-Zweden: 5 tips om te doen

Als je aan zomer in Zweden denkt, dan zie je rode houten huisjes voor je, omgeven door heldere meren en groene bossen. De lucht is er strakblauw, het leven ontspannen en ongehaast. Wist je dat er één regio is waar je dit perfecte Zweedse plaatje kunt ervaren? Maak kennis met West-Zweden!

West-Zweden is de regio ten noorden van Göteborg, tot aan de grens met Noorwegen, waar de provincies Dalsland, Bohuslän en Västergötland liggen. Met een spectaculaire kustlijn met duizenden eilandjes, eeuwenoude bossen en lieflijke dorpen is het een droomplek voor natuurliefhebbers. Het is een allround-vakantiebestemming, al is de periode van begin juni tot en met september in West-Zweden wel heel bijzonder. Zoals voor iedere bestemming geldt ook voor deze regio: als je het hoogseizoen kunt vermijden, doe dat dan ook. Dat is het een nóg rustiger en wordt je reis alleen maar leuker. De maanden juni, eind augustus en september is veruit de beste reistijd voor Zweden.

De beste manier om deze regio te ontdekken is door een rondreis te maken. Er zijn zoveel mooie plekken te vinden die je niet mag missen. Doe dat op een actieve manier. Ga wandelen, fietsen en stap in een kajak. West-Zweden is adembenemend mooi en wordt nog zoveel leuker tijdens een actieve reis!

De leukste route voor een rondreis

Het is alleen al een feest om over de Zweedse wegen te rijden. Je mag nergens écht doorrijden en dat is maar goed ook: des te meer tijd is er om te genieten onderweg. Hoe verder je bij de stad Göteborg vandaan bent, hoe mooier de wegen zijn: bochtig, glooiend en ongestoord. Je hebt de weg bijna altijd voor jezelf.

Dat maakt West-Zweden tot een geweldig leuke regio voor een rondreis, omdat je ook tijdens het reizen zelf veel zult genieten van de mooie natuur onderweg.

De route die wij hebben gereden is ongeveer 520 kilometer lang. Daar moet je minimaal een week de tijd voor nemen, liever nog veel langer. Zeker als je ook op je gemak te voet, op de fiets op peddelend op het water het beste van West-Zweden wil ontdekken.

De globale route in Google Maps vind je hier.

In ongeveer een tot anderhalf uur vlieg je vanaf Amsterdam naar de stad Göteborg waar je reis kan beginnen.

Nu går vi, oftewel let’s go!

De mooiste route voor een rondreis door West-Zweden

Scroll naar boven