De perfecte roadtrip door Europa: dit zijn de acht mooiste stops

Nieuwsgierigheid brengt ons de hele wereld over en hoe verder weg, hoe beter lijken we soms te denken. Vergeet niet dat ‘ons eigen’ Europa is juist een van de meest fascinerende werelddelen op aarde is. Deze roadtrip van 5.000 kilometer door Zuidwest-Europa is daarvan het ultieme bewijs! Reis met de klok meer langs deze ultieme stops voor een onvergetelijke roadtrip door Europa. Of doe deze route tegen de klok in. Mocht je nog geen reisplannen hebben voor dit jaar, dat is dit het beste wat je kunt gaan doen. De beste periode om deze roadtrip te doen is van mei tot en met september. Het late voorjaar en vroege najaar zijn perfect, omdat het dan op al deze mooie plekken in Europa iets rustiger is dan in het hoogseizoen in de zomermaanden.

Deze reis neemt je mee door Tsjechië, Slovenië, Kroatië, Italië, Frankrijk, Spanje en eventueel ook nog Zwisterland (als je de tijd hebt).

De route van deze ultieme roadtrip door Europa kun je vinden via deze link in Google Maps. Je kunt de route linksom én rechtsom maken, het is maar net wat je zelf prettg vindt (mijn favoriet is met de klok mee). Deze roadtrip neemt je sowieso mee langs de mooiste en leukste plekken van Europa!

Het is een flinke rit, van ruim 5.000 kilometer. Daar kun je maar beter uitgebreid de tijd voor nemen. Het kan in twee tot drie weken, maar hoe langer je de tijd hebt, hoe beter. Europa is waanzinnig mooi, zeker als je langs deze plekken rijdt.

De mooiste roadtrip door Europa

Wil jij deze roadtrip door Europa gaan maken? Dan helpen we je graag. Je kunt deze roadtrip namelijk helemaal zelf samenstellen. Op iedere stop langs de route geven we je unieke tips voor accommodaties die perfect aansluiten op de reis. Kleinschalige accommodaties op logische plekken langs de route en dichtbij de leukste bezienswaardigheden. Aan parkeergelegenheid voor de auto is uiteraard gedacht en je kunt zelf bepalen hoeveel nachten je op een bepaalde stop wilt blijven. Je kunt ook stops overslaan en mocht je de totale route iets te lang vinden, dan hebben we een alternatieve route voor je uitgestippeld. Die vind je helemaal onderaan dit artikel.

De ultieme roadtrip door Europa stel je dus helemaal zelf samen. Waar wacht jij nog op? Let’s hit the road!

Roadtrip: Europa
Lengte: 5.000 kilometer (kortere routes mogelijk)
Duur: 2-3 weken (hoe langer, hoe beter)

▸ Tip: Wil je deze roadtrip volledig elektrisch maken? Hier vind je onze tips voor elektrisch rijden in Europa, met praktische adviezen voor onder andere Frankrijk, Duitsland en Spanje.

De perfecte route voor een roadtrip door Europa

Scroll naar boven