Categorieën
RSS feeds

De top 5 leukste kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België

Wie denkt dat kerstmis nog ver weg is heeft het mis! Nog even en we zitten weer heerlijk aan het kerstdiner! Het is dus de hoogste tijd om een bezoekje aan de kerstmarkt te plannen. Dat is namelijk altijd een gezellig dagje weg. En het is de allerbeste manier om in de ultieme kerststemming te komen. Je koopt er leuke cadeautjes, eet en drinkt er alleen maar lekkere dingen en het is er áltijd gezellig. Een ideaal uitje om te doen in de wintermaanden dus. Maar welke stad en kerstmarkt kies je? Blijf je in Nederland of ga je naar België of Duitsland? Wat zijn de leukste kerstmarkten om te bezoeken? Wij helpen je graag: dit is de top vijf leukste kerstmarkten!

1. Weihnachtsmärkten in Münster – Duitsland

Datum: 21 november – 23 december 2022

De Weihnachtsmärkten in Münster zijn super gezellig! Als het gaat om de leukste kerstmarkten, dan moet je eigenlijk – ja, eerlijk is eerlijk – in Duitsland zijn. In de donkere dagen voor kerst is het hier namelijk altijd zeer sfeervol. Met de trein (via NS International) ben je er in 3 uur.

De leukste kerstmarkt van Duitsland vind je in Münster, een prachtige stad die er sprookjesachtig uitziet als het bijna kerstmis is. Het is wel een eindje rijden: vanaf Utrecht is het ongeveer 200 kilometer. Misschien wat ver, maar dan heb je wel meteen de allerleukste markt te pakken. Een heel goed idee is dus om een nacht in Münster te blijven slapen.

De kerstmarkt staat verspreid door het hele centrum, of eigenlijk zijn het meerdere kleine markten aan elkaar. Drink hete glühwein, eet lokale Duitse specialiteiten (curryworst!) en geniet van de sfeer. Münster is overigens ook een hele leuke stad om lekker te shoppen, dus als je de kraampjes op de markt gezien hebt, dan zul je je hier zeker weten nog heel goed vermaken!

▸ Tip: Mauritzhof Hotel Münster is een aanrader om te overnachten, midden in het centrum.

Het sprookjesachtige Münster heeft de leukste kerstmarkt!

BRON