De Tuinroute in Zuid-Afrika: dit zijn de mooiste plekken onderweg

De Tuinroute is een van de mooiste roadtrips die je in Zuid-Afrika kunt maken. De Tuinroute is een combinatie van wegen die lopen tussen Kaapstad en Port Elizabeth over een lengte van ongeveer 700 kilometer. Het is de mooiste route die je kunt rijden om de zuidkust van Zuid-Afrika te ontdekken. De Tuinroute – ook wel de Garden Route – zou je in vijf dagen kunnen rijden, maar eigenlijk is het veel leuker om daar langer voor uit te trekken. Er is namelijk zoveel moois te zien onderweg. Van natuurparken en stranden tot knusse dorpen. Maak je klaar voor een van de mooiste roadtrips die je ooit gaat maken: dit zijn de mooiste plekken en stops onderweg. Let’s go!

Wat je moet weten over de Tuinroute – Garden Route

Een exacte route is er eerlijk gezegd niet, maar grofweg wordt gezegd dat de Tuinroute de route tussen Kaapstad en Port Elizabeth langs de kust is. In feite is deze route iets korter dan dat: van Hermanus naar Port Elizabeth. De weg begint dus iets ten zuidoosten van Kaapstad en neemt je mee in oostelijke richting langs de zuidkust. Andersom rijden kan natuurlijk ook, maar wij beschrijven de route vanuit Kaapstad naar Port Elizabeth.

De Tuinroute is ongeveer 860 km lang.

De bekendste stops onderweg zijn Mosselbaai, George, Knysna en Plettenberg Bay. Al kom je ook bijzondere wildparken tegen die een stop meer dan waard zijn. De route dankt haar naam aan de prachtige kustlijn met adembenemende landschappen die overwegend groen zijn, en charmante dorpjes. Dit deel is veel natter en groener dan bijvoorbeeld het binnenland. Daardoor ziet de kust er hier ook heel anders – mooier en groener – uit. En daardoor is het ook een verademing om hier te rijden. Vandaar ook de naam, het is de ’tuin’ van Zuid-Afrika.

Dat reizen in Zuid-Afrika per auto is overigens wel wat anders dan je misschien gewend bent: je moet er links rijden. Heb je dat nog nooit gedaan dan is het goed om te weten dat je er al na een paar minuten aan gewend bent. De wegen zijn goed en veel rustiger dan je thuis gewend bent. Langs de route liggen prachtige natuurparken en dierenparken waar je zeker een stop moet maken. Wij hebben onze favoriete stops in mooie dorpen en wildparken langs de Tuinroute voor je op een rij gezet.

De route vind je hier in Google Maps.

Een kaart van de globale route van Kaapstad naar Port Elisabeth in het zuiden van Zuid-Afrika

Scroll naar boven