De ultieme roadtrip door de Loirevallei: de 17 mooiste plekken

Wie nog twijfelt of wij graag roadtrips maken moet anders maar even kijken naar ons nieuwe boek: Waanzinnige Roadtrips. Wat dat zijn ze vaak, waanzinnig leuk, uitdagend, spannend en mooi. Routes die je rijdt met de auto die je doen verwonderen. Zo stond een roadtrip door de Loire langs de mooiste en meest bijzondere kastelen van Frankrijk al voordat corona uitbrak op de planning.

Afgelopen zomer reden we dan eindelijk deze 480 kilometer lange roadtrip door de Loirevallei in Frankrijk. Een roadtrip doen we in stijl met iets meer ‘joie de vivre’ en luxe. Een koets met witte paarden was wat moeilijk te realiseren, maar met onze luxe uitgeruste Mazda CX-60 PHEV dachten we hier en daar wel voor te kunnen rijden. Een route langs de mooiste kastelen en aantal prachtige locaties die passen bij de Loire en zijn rijke erfgoed.

Een roadtrip door de Loirevallei kan zeker ook duurzaam

Ons doel was ook om deze roadtrip zo duurzaam mogelijk te maken en dan is het hebben van een stekker aan je auto wel een vereiste. Net zoals we ook een volle dag een fiets hebben gehuurd. Er zijn immers kastelen (bijvoorbeeld Chambord) waar een tweewieler een prettige aanvulling is. Rij met ons mee en geniet van deze prachtige route die op de kaart er complex uit ziet maar in werkelijkheid geweldig is om te rijden. En zoals voor bijna iedere roadtrip geldt: vermijd snelwegen. Dat moet je in de Loirevallei zeker ook doen.

Roadtrip door de Loire met een bezoek aan de mooiste kastelen

Scroll naar boven