De ultieme roadtrip door Toscane: dit zijn de 10 mooiste plekken

Chianti wijn, rode Vespa’s en een glooiend landschap vol olijfbomen en romantische dorpen. Toscane in Italië doet menig reizigershart sneller kloppen. En misschien ook wel die van jou? Een roadtrip door Toscane is alsof je in een ‘feel good movie’ bent beland, met kronkelende wegen en schilderachtige uitzichten. Er is hier zoveel moois te ontdekken, dus is een roadtrip de beste manier om Toscane te ontdekken. Zolang je maar niet in het hoogseizoen reist: het late voorjaar en vroege najaar zijn het beste moment.

Dit is de mooiste route voor een roadtrip door Toscane

Je kunt natuurlijk zelf met de auto naar Toscane rijden, al heb je er dan al een flinke rit (zo’n 1.300 kilometer) opzitten voor je begint aan de échte roadtrip. Vliegen naar Italië en daar een auto huren is een snellere, helaas wel minder duurzame optie. Het vliegveld van Florence is in dit geval de meest voor de hand liggende keuze. Het is het perfecte startpunt van deze roadtrip. Italië is óók het land van Fiat, dus een Fiat 500 (of een super stoere 500X), het liefst in de kleur rood, is de perfecte auto om mee op weg te gaan.

Via TIX.nl vind je altijd de goedkoopste vliegtickets naar Italië.

Deze route voor een roadtrip door Toscane is ongeveer 530 kilometer lang: neem daar gerust twee weken de tijd voor. Je komt langs de tien mooiste plekken die deze romantische Italiaanse streek rijk is.

▸ Tip: bekijk de route hier in Google Maps

Het állerleukste aan het rijden van deze roadtrip, is de reis zelf. Geen landschap is zo aantrekkelijk als Toscane. Neem geen enkele snelweg, maar blijf op de bochtige binnendoorwegen om zoveel mogelijk te genieten. Cipressen, pijnbomen en wijngaarden langs de weg maken het tot een van de meest fotogenieke reizen die je ooit zult maken.

De mooiste route voor een roadtrip door Toscane

Scroll naar boven