De ultieme wijnroute door de Bourgogne in 35 foto’s

La Route des Grands Crus de Bourgogne wordt terecht de mooiste wijnroute van Europa genoemd. Voor wijnliefhebbers heeft deze een dubbele betekenis. Want niet alleen de route is prachtig om te rijden en meer dan een roadtrip waard. De wijnen zijn al net zo mooi en van een uitzonderlijke kwaliteit. De Grand Cru’s lijken onbetaalbaar maar dat hangt nogal af van het jaartal.

Van vrijwel alle bekende Grand Cru’s zijn er wel degelijk die een stuk vriendelijker geprijsd zijn dan de exclusieve wijnen. Daarnaast maken al deze prachtige wijnmakers ook meerdere andere wijnen die voor een ieder toegankelijk zijn. Wie deze route gaat rijden en echt wil kennis maken met de wijnen van les Climats de Bourgogne moet rekening dat je verliefd gaat worden op deze wijnen, de uitzonderlijke smaken en op de omgeving. De heuvels en het glooiende landschap zorgen ervoor dat alles hier lijkt te kloppen.

We rijden deze route met de uiterst luxe DS7. Door de hybride uitvoering en de vele vaak gratis laadpunten rijden we ook nog eens fluisterstil en duurzaam. Het is een combinatie die in alles lijkt te matchen met de route die we gaan rijden.

Een uitvoerig verhaal over de route en een aantal wijnen die we tegen gaan komen, gedeeltelijk overigens ook op de fiets, kun je hier lezen. Maar juist omdat deze route zo fraai rijden we nog een keer de route in 35 foto’s die laten zien wat je kunt verwachten als je deze roadtrip met ons gaat rijden. Pak gerust eerst een glas wijn en geniet met ons mee. Sante!

La Route des Grands Crus de Bourgogne in 35 foto’s

We beginnen de route in het noorden van de Bourgogne in Marsannay

Scroll naar boven