Deze apps helpen moeders door moeilijke dagen

Er is weinig aandacht voor de zwarte kanten van moeder zijn. Gelukkig zijn er deze apps voor de moeilijke dagen en momenten. 

In een artikel van PZC lezen we dat één op de acht moeders postnatale klachten krijgt. Dat blijkt uit een onderzoek van het Trimbos-instituut. Maar echt aandacht van zorgprofessionals is daar vaak niet voor, ook niet in de technologische wereld.

Tijd om daar verandering in te brengen, vindt gezondheidsfuturoloog Koen Kas. Hij onderzoekt hoe nieuwe moeders beter begeleid kunnen worden met e-health. Hopelijk komen er steeds meer technologische hulpmiddelen, maar deze Nederlands- en Engelstalige apps zijn er volgens PZC al.

3 apps voor kersverse moeders en hun mental health

How about mom

Een Nederlandstalige app waarin experts je helpen bij moeder zijn. De app bevat meer dan tweehonderd artikelen, heeft een symptomenchecker en je vindt er ook ontspanningsoefeningen. Extra leuk zijn de inspirerende quotes en challenges, zoals de imperfectie-uitdaging.

Peanut

Geen mental health-app, wel de Tinder voor moeders. Omdat ouderschap soms best eenzaam kan zijn, en het fijn is om er met andere moeders over te praten en te sparren. De app is er (tot nu toe) alleen in het Engels.

Mindful Mamas

Hoe vind je balans tussen zorgen voor je kind én jezelf? Dat is waar deze mindfulness-app speciaal voor moeders om draait. Je vindt er onder andere meditaties voor iedere fase van het moederschap, van proberen om zwanger worden tot net na de bevalling tot moeder zijn van een ouder kind.

Meer lezen

Het effect van (gezond) eten op je mentale gezondheid.
Waarom we ‘niet gelukkig’ zijn als onderdeel van het leven mogen zien.
Vijf keer een stilte retraite in Nederland om tot rust te komen.

Tekst Bente van de Wouw  Bron PZC  Fotografie Zach Lucero/Unsplash.com
Gepubliceerd op 4 juli 2022, laatst bewerkt op 21 mei 2024

Scroll naar boven