Categorieën
RSS feeds

Deze kant van Kreta is het mooist

Het grootste eiland van Griekenland, Kreta, heeft een hoop moois in petto. Niet voor niets is het één van de meest geliefde vakantiebestemmingen voor een vakantie in Griekenland. Kreta heeft alles in huis voor een heerlijke vakantie. Van mooie zandstranden tot leuke dorpjes en steden: er is voor ieder wat wils. Wil je naar Kreta, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Op het eiland vind je diverse toffe plaatsen om te verblijven en daarom kan het lastig zijn om te bepalen waar je moet zijn voor jouw vakantie. Benieuwd naar de mooiste kant van Kreta? Wij vertellen je er meer over.

De noordkust van Kreta ontdekken

Staat Kreta al een tijdje op je bucketlist? Een vakantie op dit eiland staat garant voor een onvergetelijke tijd. Het noorden van Kreta is verreweg het meest populair. Dit heeft te maken met het feit dat de twee vliegvelden van het eiland hier te vinden zijn en het noorden ook veel leuke badplaatsen heeft. In het zuiden van het eiland verblijven een stuk minder toeristen en daarom is het daar veel rustiger. Zuid-Kreta biedt daardoor lang niet zoveel voorzieningen als Noord-Kreta, bijvoorbeeld op het gebied van hotels en vervoer. In Noord-Kreta vind je alles wat je nodig hebt om van je vakantie een succes te maken. Wij zetten hieronder de mooiste plaatsen van het noorden op een rijtje.

Heraklion

Verblijf je in Noord-Kreta, dan is een bezoek aan Heraklion zeker de moeite waard. Het is de grootste stad van Kreta, waar ook het grootste vliegveld van het eiland gelegen is. De hoofdstad is niet de bekendste plaats om te verblijven voor een volledige vakantie, maar de stad heeft absoluut genoeg leuks te bieden voor één of meerdere dagen. Heraklion staat onder andere bekend om de gebouwen en rijke geschiedenis uit de Venetiaanse tijd.

Een aanrader tijdens je bezoek aan deze stad is de Venetiaanse Haven. Je geniet hier van prachtig uitzicht over luxe jachten en vissersbootjes. Rondom deze sfeervolle haven vind je diverse leuke eetgelegenheden. Niet alleen de haven is een eyecatcher, ook kent de stad diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. De stad heeft daarnaast een fantastisch winkelaanbod en voor een hapje of drankje kun je terecht bij een van de vele gezellige horecagelegenheden. Wil je jouw vakantie in deze toffe stad beginnen of in een andere plaats in Noord-Kreta? Boek dan je vlucht met Transavia.

BRON