Deze tips helpen je om tot rust te komen

Drukte – buiten je of in jezelf – kan onrust geven. Tot rust komen in de natuur is fijn, maar stilte kunnen voelen te midden van dagelijks rumoer is ook belangrijk. Een paar tips.

Wil je wat meer rust in je leven? Probeer dan niet alleen aandacht te besteden aan de geluiden die van buiten komen, maar ook aan het ‘lawaai’ in je hoofd. Zet je onrustige gedachten elke dag zo eerlijk mogelijk op papier: dan ontdek je misschien wel een patroon of inzicht.
In een opgeruimde en harmonische omgeving kom je sneller tot rust. Waarom is een tempel zo vredig? Omdat het er geordend is en grondig schoon – geen hoekje wordt overgeslagen. Maak bijvoorbeeld een hoekje in je huis vrij als stilteplek. Haal zo veel mogelijk spullen weg, maak het stofvrij en zet iets moois neer, zoals een tak of bloem in een glas. Het opruimen en schoonmaken van deze plek is alleen al een oefening om met aandacht stil te zijn.
Alle informatie die je hoort, leest en leert, leidt alleen ergens toe als je die ook kunt verwerken. En dat gaat vaak het beste in stilte.

Deze inzichten komen uit de zine die je bij Flow 8-2023 kreeg. Bij elk nummer krijg je dit jaar een minigids cadeau, met steeds een ander thema. Om uit te knippen, in elkaar te vouwen en te bewaren.

Meer lezen

Waarom je je huis wilt opruimen voor later (en wat dat je nu brengt).
Het roer om: Anne Grietje verruilde het lawaai in Amsterdam voor de stilte van Zweden.
Waarom je niet tot rust komt (en wat wél helpt volgens een psycholoog).

Fotografie Alicia Bock/Stocksy
Gepubliceerd op 30 oktober 2023

Scroll naar boven