Dit doen de presentatoren van Koffietijd nu

In mei van dit jaar kwam er na dertien jaar een einde aan Koffietijd. Loretta Schrijver (67), Quinty Trustfull (51), Pernille La Lau (52), Vivian Slingerland (51) en Patrick Martens (45) namen met veel verdriet afscheid van hun loyale kijkers. Maar wat zijn ze eigenlijk aan het doen sinds het einde van het Koffietijd-tijdperk?

Het ochtendprogramma was voor het eerst in 1994 te zien met Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij, maar stopte in 2001. Vanaf 2010 keerde het programma terug op televisie. Het programma werd geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

Loretta Schrijver

Loretta Schrijver heeft dit najaar, net als voorgaande seizoenen, een vaste plek in het panel van The Masked Singer. Vanaf 10 november begint een nieuw seizoen van deze show, waarin ze samen met Carlo Boszhard, Gerard Joling, Buddy Vedder en nieuwkomer Monica Geuze de BN’ers achter de maskers moet proberen te raden. Voor zover bekend staan er op dit moment geen andere tv-projecten op de planning voor Loretta.

Quinty Trustfull

Het wegvallen van Koffietijd heeft ook bij Quinty een leegte in haar agenda achtergelaten. Niettemin lijkt ze deze ruimte al behoorlijk te benutten met optredens, zoals haar rol in De Grote Kerstfilm: Het verhaal van Driekoningen, en haar betrokkenheid als ambassadeur voor Pink Ribbon en de Postcode Loterij. Het is nog niet duidelijk of er alweer nieuwe presentatiemogelijkheden op haar pad komen.

Pernille la Lau

Na het einde van Koffietijd heeft Pernille voor een geheel nieuwe richting gekozen. Ze neemt namelijk afscheid van de showbizz. Op haar Instagram schrijft ze over deze beslissing: ‘Nieuwe stappen zetten.’ Pernille is vastbesloten om haar carrière voort te zetten als Facilitator Persoonlijke en Zakelijke Transformatie. Later deze maand zal ze het woord voeren op een congres in Rotterdam.

Vivian Slingerland

Vivian heeft recentelijk aan De Telegraaf laten weten voorlopig even niets te doen. Ze benadrukt dat ze al vóór het einde van Koffietijd had besloten om een tussenjaar te nemen. “Deze periode wil ik gebruiken om te ontdekken wat ik echt wil. Ik wil niet zomaar overal ‘ja’ tegen zeggen, maar weloverwogen beslissingen nemen. Misschien in de mediawereld, maar wellicht ook iets totaal anders. Wie weet!” Ondertussen geniet ze van kostbare momenten met haar echtgenoot, dochters, moeder en trouwe viervoeter.

Patrick Martens

Patrick laat weten dat het feit dat zijn eerste presentatieklus na Koffietijd, namelijk het SBS-datingprogramma Date Smakelijk, niet zo succesvol was, hem niet echt raakt. Hij zegt hierover tegen RTL Boulevard: “Dat hoort er een beetje bij. Het is niet alsof ik nu wanhoopt op de grond lig.” Hij richt zich nu volledig op Date Smakelijk en hint zelfs op de mogelijkheid van een terugkeer van het tv-woordspel Lettrix van Talpa in de toekomst. Patrick is vastbesloten om in de entertainmentwereld te blijven, met een huidige focus op (podcast) presenteren. Toch benadrukt hij dat acteren zijn grootste passie is en dat hij het heel leuk zou vinden om weer een mooie rol te spelen.

Dit artikel verscheen eerder op Margriet.nl

Meer lezen

Hoe is het nu met Janine en Sander uit Boer zoekt vrouw?
“Waarom maar tien minuten koffiedrinken als een half uur gezelliger is?” Wat Caroline leerde van haar bijbaan.
Terug in de tijd: 7 nostalgische series op Netflix.

Tekst Sanne van de Wetering Fotografie ANP/Robin van Lonkhuijsen
Gepubliceerd op 24 oktober 2023

Scroll naar boven