Categorieën
Nieuws

Dit is de juiste manier om je kamerplant schoon te maken

Het is waarschijnlijk niet iets waar je snel bij stilstaat, maar het schoonmaken van je prachtige kamerplanten is zeker niet overbodig. Er komt al snel een laagje stof op je plant te liggen. Dit kan ervoor zorgen dat de groei en gezondheid van je plant tegen wordt gehouden, ook gaat je kamerplant er futloos uitzien. De grote vraag is op welke manier je een kamerplant weer kunt laten stralen.

Wij hebben een paar tips voor je om je kamerplanten langer mooi te houden.

Bladglans

Als je een kamerplant regelmatig op de juiste manier schoonmaakt, ziet je plant er mooier uit en gaat-ie langer mee. Mooie, glimmende bladeren is natuurlijk wat je wil.

Bladglans kan hiervoor een handig hulpmiddel zijn, echter heeft dit meer nadelen dan voordelen. Wat er gebeurt bij het gebruik van bladglans is dat je een laagje over de plant legt. Hierdoor kan je plant niet meer goed ademen, omdat de bladmondjes verstopt raken. Eigenlijk laat je je plant dus stikken bij het gebruik van bladglans. Het is beter om dit niet al te vaak te gebruiken.

De juiste manier

Bladglans kan je weer van je planten verwijderen met een beetje witte azijn en water.

De juiste manier schoon te maken en stof te verwijderen? Gebruik een vochtig doekje. Je dept met het vochtige doekje het stof en vuil voorzichtig van je plant. Als je je kamerplant extra wilt laten genieten, kan je hem lekker nat sprayen.

Pas wel op: je kunt niet elke plant afstoffen. Wanneer er een beschermlaagje of kleine haartjes op de bladeren zitten – zoals bij vetplantjes – kan je beter niet poetsen met een doekje. Als je het stof er wel graag af wilt halen, kun je met een schoon make-upborsteltje het stof verwijderen.

Ongedierte

Wanneer ongedierte in en op je kamerplant zit, kun je het beste een beetje afwasmiddel met water gebruiken om hem schoon te maken. Dit is voornamelijk een goede methode om bladluis uit te schakelen.

Lees ook
Wat gaat er toch mis? Zo geef je je planten op de juiste manier water

Laat je kamerplant weer glanzen

Als je je kamerplant nog mooi wilt laten glimmen wanneer die stofvrij is, kun je in plaats van bladglans ook een beetje lauwe melk gebruiken om de bladeren weer te laten glanzen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: GettyImages

The post Dit is de juiste manier om je kamerplant schoon te maken appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON