Dit is de reden waarom je beter geen sloffen kunt dragen

De koukleumen onder ons kunnen beamen dat niets zo lekker is als warme voeten. Nu de dagen killer worden en de energieprijzen hoger komen alle pantoffels weer uit de kast. Heerlijk, al zit er ook een minpuntje aan het dragen van sloffen.

Rughouding

Podotherapeut Nina Ordelman vertelt aan weekblad Margriet dat hoe fijn je sloffen ook zitten en hoe goed ze je voeten ook warm houden, ze helaas erg slecht zijn voor de houding van je rug. “Op pantoffels kun je nooit actief lopen. Daarom sloffen de meeste mensen hier ook op en dat is niet goed voor je houding”, aldus de podotherapeut.

Klachten

En er is meer aan te merken op sloffen. Zo zijn ze gemaakt om op een dempende ondergrond te lopen. “Op een harde ondergrond reageren voeten anders. Thuis heb je vaak een harde ondergrond daarbij bieden pantoffels geen stevigheid. Hier kun je op den duur lichamelijke klachten van krijgen”, aldus de therapeut.

Lees ook
Deze 9 seksvragen worden het meeste opgezocht op Google

Nu hoeven je sloffen niet meteen in de zak van Max. Je kunt ze gewoon blijven dragen als je makkelijke voeten hebt. Maar heb je snel rugklachten dan raden specialisten het af en kun je thuis beter op schoenen lopen óf je trekt je sloffen pas aan als je lekker op de bank ligt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet Beeld: Getty Images

The post Dit is de reden waarom je beter geen sloffen kunt dragen appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

Scroll naar boven