Dit is hoe je vandaag een beetje unieker maakt

Ons leven bestaat vooral uit gewone dagen – meer dan uit vakanties, feestdagen of speciale gebeurtenissen. Reden om die gewone momenten extra speciaal te maken.

Misschien heb je op TikTok de hashtag ‘romanticize your life’ wel voorbij zien komen. De uitdrukking ontstond tijdens de pandemie en hielp mensen toen om het alledaagse meer te waarderen. In de video’s delen mensen doorsnee momenten met een speciale twist. Zo drinkt iemand geen koffie aan de keukentafel, maar rustig op de veranda, al luisterend naar de vogels. Een simpele manier, kortom, om de dingen die je op automatische piloot doet, leuker te maken.

Vijf dingen die je dag net even specialer maken:

Roep iets uit tot je favoriet
Een blouse met speciale print die je ooit in een tweedehandswinkel kocht, een pen die zo fijn schrijft, de film die je al 20 keer zag en waar je maar geen genoeg van krijgt… Favorieten maken je dag gewoon leuker.
Geef een soundtrack aan je dag
Wist je dat Spotify voor ieder moment een playlist heeft? Zo kun je Rustig Opstaan aanzetten tijdens het wakker worden. Of Songs to Sing in a Car als je onderweg bent. En als je ’s avonds een diner hebt met vrienden, dan is er zowaar de playlist Eten met Vrienden.
Zet de fijne, dagelijkse gebeurtenissen in je agenda
Waarschijnlijk heb je je agenda niet nodig om te onthouden om de hond uit te laten. Maar als je agenda vol staat met werkafspraken, is het juist fijn om te lezen: ‘wandelen in het bos met Max’. Zo kun je je verheugen op iets wat je sowieso gaat doen.
Probeer een nieuw recept
Al is het soms gewoon makkelijk om je go-to maaltijd te maken, het kan ook leuk zijn om iets nieuws te proberen. Misschien ontdek je op de markt wel een groente die je nog nooit hebt bereid. Of wil je een gerecht koken dat je in een vakantieland at. Geen energie om een nieuw recept te bereiden? Je kunt ook die eeuwige lasagne maken, maar dan een keer met pompoen. Een ander ingrediënt geeft toch een frisse draai.
Gebruik je mooiste servies
En heb je dat nieuwe recept dan gemaakt, ga dan voor een extra mooi gedekte tafel. Compleet met kaarsen, bloemen, het servies van je oma en die glazen van kristal. Waarom wachten op een feest voor klinkende glazen? Je proost gewoon op vandaag.

Meer lezen

Een video vol klein geluk.
Het ‘lp-gevoel’ met de Flow Slow Sunday playlist op Spotify.
Doen waar je zin in hebt, zonder te wachten op gezelschap: dit is solosofie.

Tekst Nadie van Moorselaar  Bron The New York Times  Fotografie Floor van Koert
Gepubliceerd op 14 september 2023

Scroll naar boven