Categorieën
RSS feeds

Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

Er zijn weinig plekken op aarde die de schoonheid van Patagonië kunnen overtreffen. Patagonië is grofweg het zuidelijk deel van de landen Chili en Argentinië. Een echte grens van dit gebied is nooit vastgesteld. Patagonië is een droombestemming voor iedereen die waanzinnige hikes wil maken. En ook wanneer je op zoek bent naar rust en natuur dan is dit dé plek voor jou. Maak je een reis naar Argentijns Patagonië, dan laten deze foto’s je zien wat je kunt verwachten.

Hoe kom je er?

Als je vanuit Nederland naar Patagonië wil reizen, dan heb je twee opties: vliegen naar Chili of naar Argentinië. Het wordt sowieso een lange reis met minimaal één overstap.

Kies je voor Chili, dan vlieg naar hoofdstad Santiago de Chile. Vanuit daar vlieg je het beste door naar Punta Arenas. Kies je voor Argentinië, dan vlieg je naar Buenos Aires. Vanuit daar vlieg je door naar El Calafate of Ushuaia. Met de bus reis je door naar de Perito Moreno-gletsjer, Torres del Paine en/of Fitz Roy. Dat duurt vaak best lang, reizen tussen al die mooie plekken in Patagonië, maar de busreis zelf is het al waard. De landschappen die aan je voorbij schieten zijn juist dé reden om deze reis te maken. Ongerepte natuur, zo ver als je kunt kijken.

Met het tijdsverschil tussen Nederland en Patagonië valt het overigens wel mee: 5-6 uur.

Het is een absolute droomreis, dus zet die maar op je bucketlist!

Al wanneer je aan komt vliegen zie je dat dit deel van Zuid-Amerika compleet verlaten is. Je ziet niets dan eindeloze natuur en water.

BRON