Categorieën
RSS feeds

Dít mag je absoluut niet schoonmaken met microvezeldoekjes

Microvezeldoekjes zijn hartstikke handig, maar je kunt er echt niet alles mee schoonmaken. Sommige materialen worden er namelijk niet mooier van. Waarschijnlijk heb je geen idee dat je déze materialen niet mag schoonmaken met die handige doekjes.

Spiegels, brillen en glanzende meubels

Hoe makkelijk kan een vezeldoek nou iets met glas of spiegels schoonmaken? Toch is dit helemaal niet verstandig, zeker als het doekje al wat ouder is. Door de vezels blijft er makkelijk zand of ander vuil inzitten, wat je niet zo snel met het blote oog kan zien. Als je dan iets met glas of spiegels gaat schoonmaken met een doek waar zand in zit, krijg je krassen.  En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het materiaal kan door de wrijving zelfs dof worden. Gebruik daarom een zachte, katoenen doek. Hier blijft niets in haken.

Lees ook:
Super handig: met een vaatwastablet kun je ook déze tien dingen schoonmaken

Hout 

Zo wordt hout ook niet mooier als je het met een microvezeldoek afneemt of echt schoonmaakt. Eigenlijk is het hetzelfde verhaal als met glas of spiegels. Door het vuil wat in de doek kan blijven zitten, kun je het materiaal beschadigen. Vaak is hout beschermd met een laagje vernis, waardoor er geen vocht in het hout kan trekken. Als je die beschermlaag beschadigt, kunnen er vlekken in het hout komen die je echt niet meer kunt herstellen. Zonde!

Het is daarom verstandiger om een gewone vaatdoek of spons (met natuurlijk de zachte kant) te gebruiken. Gebruik een beetje water met schoonmaakazijn, of groene zeep om het schoon te maken. Voor hardnekkige vlekken doet olijfolie ook wonderen.

Dus geen microvezeldoekjes meer voor spiegels, glas, glanzende meubels en hout. Voor andere oppervlakken zijn ze nog steeds super handig!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet.nl | Beeld: Gettyimages

The post Dít mag je absoluut niet schoonmaken met microvezeldoekjes appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON