Dit wil je zien én doen in Montpellier: de leukste bezienswaardigheden

Montpellier is – zonder twijfel – de leukste stad van Zuid-Frankrijk. Net zo charmant als Parijs, ietsje kleiner met een beeldschoon centrum, maar dan met mooie stranden aan de Middellandse Zee binnen handbereik. Als vrienden om een tip vragen voor een leuke stedentrip in Europa naar een verrassende bestemming, stuur ik ze altijd naar Montpellier. En dit is waarom!

Ontdek Montpellier met Transavia

In minder dan twee uur vlieg je met Transavia vanaf vliegveld Rotterdam – The Hague naar Montpellier. Het vliegveld van Montpellier is ook niet zo groot en ligt ook dicht bij de stad. Na de landing ben je vrij snel in het centrum van de stad. De reistijd is dus lekker kort, des te meer tijd is er over om deze leuke stad op je gemak te ontdekken.

▸ Tip: wil je langer in Zuid-Frankrijk blijven? De mooie plaatsjes Sète en Beziers liggen niet ver van Montpellier en kun je goed combineren met de mooie stranden van de Languedoc. Met Transavia is dus ook een strandvakantie in Zuid-Frankrijk binnen handbereik!

Ga op stedentrip naar Montpellier

Als bestemming voor een stedentrip is Montpellier niet super bekend en dat heeft ook voordelen. Zo valt er van alles zelf te ontdekken.

Montpellier is een echte studentenstad met veel internationale studenten en dat zorgt voor een gezellige sfeer. De terrassen zitten altijd vol.

Het centrum is lekker compact: te voet kun je overal komen. Het is ook een stad met een rijke geschiedenis. Dat zie je niet vooral aan de oude gebouwen op straat, wat deze stad zeer aantrekkelijk maakt. Je vindt er ook een van de oudste universiteiten van Europa.

Een paar algemene handige tips:

Plan je stedentrip van april tot oktober. In juli en augustus is het vanzelfsprekend het drukst en het warmst, de overige maanden zijn een beter idee.
Maak gebruik van het (goedkope) openbaar vervoer om vanaf het vliegveld in de stad te komen. En ook een retourtje naar het strand is heel goedkoop met de tram.
Blijf zeker twee dagen in Montpellier. Deze leuke stad wil je op je gemak ontdekken.

Het is dus de ideale stad voor een korte stedentrip. Misschien wordt dit wel jouw volgende bestemming?

Vanaf vliegveld Rotterdam – The Hague vlieg je met Transavia in minder dan twee uur in Zuid-Frankrijk

Scroll naar boven