Dit wil je zien: het nieuwe reisprogramma Race Across the World

Eindelijk is daar weer een nieuw reisprogramma op de Nederlandse televisie. Vanaf woensdag 15 maart kun je op RTL 4 kijken naar Race Across the World. Hierin reizen vijf teams van Mexico Stad naar Ushuaia, het zuidelijkste puntje van Argentinië. Over land welteverstaan, een reis van 14.000 kilometer, door 17 landen. Er zijn echter wat uitdagingen die het extra leuk maken om naar te kijken: dat moeten ze doen zonder te vliegen, zonder bankpas, zonder telefoon en met beperkt budget. Als je weet dat de deelnemers zo’n twee maanden over deze reis doen, dan weet je meteen ook hoe groot die uitdaging is. Zelfs mét al deze middelen zou het al een avontuurlijke reis zijn, laat staan zonder. Kijken dus, de komende acht weken, voor een flinke dosis Latijns-Amerika op je beeldscherm.

Wie doen er mee?

Dit zijn de vijf deelnemende teams:

Hugo Kennis en Eva Cleven
Olga Commandeur en man Frank
Dominic Seldis en dochter Katy

Howard Komproe en vriend Dré

Bastiaan Ragas en zoon Sem

Race Across the World

Reisprogramma’s zijn schaars op de Nederlandse televisie dus het is altijd leuk als er een nieuwe verschijnt. Race Across the World (gepresenteerd door Martijn Krabbé) doet een beetje denken aan Peking Express. Het is geen klassiek reisprogramma omdat er een spelelement is toegevoegd, maar je ziet zeker ook mooie beelden van de waanzinnig mooie plekken die de deelnemers voorbij reizen.

Het is nogal wat, twee maanden van huis om deze reis te maken. Een ‘once in a lifetime’ ervaring zullen de deelnemers gedacht hebben. Het winnende team ontvangt 15.000 euro, maar dat zal ongetwijfeld niet de motivatie zijn geweest. 17 landen ervaren op een manier die niet veel mensen je nadoen, dat is de échte winst. Met een startbudget van 3.400 euro, een GPS-tracker en een wereldkaart gaan ze op pad.

Deze korte trailer geeft alvast aan wat je kunt verwachten, maar ik zou vooral iedere woensdagavond de hele show kijken, acht weken lang om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Scroll naar boven