Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in de Ardennen

De Belgische Ardennen is een waanzinnig leuke vakantiebestemming, het hele jaar door. Maar in het bijzonder in de zomer. Als de zon schijnt waan je je in de Ardennen in een compleet andere wereld, die toch zo verrassend dicht bij huis ligt.

Het is een waanzinnige outdoor-bestemming met oeroude bossen, rivieren en heuvels. Daartussen liggen dromerige kastelen en beeldschone dorpen. Of je nu in de auto stapt voor een roadtrip, gaat fietsen of liever te voet de Belgische Ardennen ontdekt: zorg dat je gaat! Want dit is een van de leukste bestemmingen in Europa, die elke dag binnen handbereik is. Het is slechts een paar uurtjes rijden.

Dé hoogtepunten van de Ardennen zijn de plaatsen Dinant, Durbuy, La Roche-en-Ardenne en de Grotten van Han. Je kent ze misschien wel. Maar er is nog veel meer te ontdekken. Omdat het een van mijn favoriete bestemmingen dichtbij huis is, hebben we de afgelopen jaren zoveel toffe plekken ontdekt die ik graag met je deel.

Kun je wel een paar tips gebruiken om te doen in de Ardennen? Ik heb ze hier allemaal voor je verzameld.

Over de Belgische Ardennen

De Ardennen zijn een middelgebergte in de landen Luxemburg, Frankrijk en België, al ligt veruit het grootste deel bij onze zuiderburen. Het grootste deel van Wallonië bestaat uit de Ardennen.

Het hoogste punt van de Ardennen ligt op 694 meter, bij het Signaal van Botrange op de Hoge Venen (waar je het hele jaar door mooie wandelingen kunt maken!). Het is een zeer bosrijk, heuvelachtig gebied met bekende rivieren zoals de Ourthe, Maas en Semois. En een paradijs voor wildlife zoals lynxen, roofvogels en herten.

Het is een gebied dat al lang geleden ontdekt en bewoond werd en dus is er zeker ook veel historie en cultuur te vinden in de vorm van kastelen en dorpen. En ook ondergronds is er van alles te ontdekken. Om over het natuurschoon nog maar niet te spreken. Of je nu een dag, weekend, of langere vakantie in de Belgische Ardennen doorbrengt: het wordt sowieso een toptijd! Zeker met deze tips.

Bezoek Dinant, een van de mooiste en leukste plekken in de Ardennen

Scroll naar boven