Categorieën
Nieuws

Dit zijn de 5 beste tips voor Lapland in de zomer

Lapland is een van de leukste zomerbestemmingen van Noord-Europa. Het is de perfecte plek voor de échte natuurliefhebbers. Of eigenlijk voor iedereen die wel een dosis rust en ontspanning op een beeldschone plek kan gebruiken. Weg van de massa, weg van drukte en stress. In de zomer ben je in Lapland de hele dag buiten. Om te hiken in de bossen, kanoën op bergmeren, zwemmen en misschien zelfs wel om het noorderlicht te spotten, want dat kan óók in de zomer. Van deze reis ga je iedere seconde genieten!

Hoe is het weer in Lapland in de zomer?

De dromerige beelden van Lapland in de winter ken je ongetwijfeld ook. Van sneeuwscootertochten en huskysafari’s over eindeloze witte vlaktes. Maar hoe is het weer in Lapland in de zomer? Zomer in Lapland is veel minder bekend en ook dan is dit de ultieme plek voor liefhebbers van natuur en outdooractiviteiten. Lapland in de zomer is een bijzondere plek. Er ligt dan geen sneeuw en de temperatuur kan zomaar oplopen tot 25 graden. Voor- en najaar zijn ook goede opties, maar in de zomer ervaar je de beste omstandigheden qua weer.

De dagen duren er ook nog eens heel lang: in de zomermaanden is het 24 uur per dag licht en ontdek je de middernachtzon, een bijzondere ervaring! Wil je de midzomernacht en de zomerzonnewende zelf ervaren op een unieke manier, dan is het Solstice Festival in Rukatunturi (22-24 juni 2023) in Finland een aanrader! Je kunt er dansen zonder dat het donker wordt. In de late zomermaanden (augustus) heb je ook nog eens kans om het noorderlicht te zien. Daarvoor moeten de nachten wel weer donker worden, anders kun je het poollicht niet zien. Zorg dat je de app My Aurora Forecast op je telefoon hebt staan, dit is de beste app die voorspelt waar en wanneer je het noorderlicht kunt zien.

Lapland is geen land, maar een gebied dat over het noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en een stukje van Rusland uitstrekt. Het grootste deel ligt boven de poolcirkel. Een vakantie naar Lapland in de zomer is dus een vakantie naar één van deze landen, of wellicht een combinatie ervan.

Hoe kom je in Lapland?

Er zijn verschillende manieren om in Lapland te komen. De snelste manier is vliegen naar Skellefteå (Zweden) of Rovaniemi (Finland) en daar op het vliegveld een huurauto ophalen. Je kunt overigens ook met je eigen auto naar Lapland rijden in de zomer. Neem vanuit Travemünde in Lübeck(Duitsland) de ferry over de Oostzee naar Helsinki en maak gebruik van de autoslaaptrein. Zo ben je snel in in Lapland, zonder veel kilometers te moeten rijden. En je kunt achterin je eigen favoriete wijn of andere boodschappen meenemen, scheelt ook weer in de kosten! De prijzen van alcohol in Scandinavië liggen namelijk een stuk hoger dan wij gewend zijn.

Zie jij deze zomervakantie wel zitten? En zoek je leuke tips voor activiteiten om te doen? Of wil je weten hoe veelzijdig een zomervakantie naar Lapland zou kunnen zijn? Dan hebben wij de vijf leukste tips voor je verzameld!

25 graden en dit soort uitzichten: in de zomer is dit een droomplek

BRON