Dit zijn de 5 leukste skigebieden in Noorwegen

Wintersport in Noorwegen is verrassend leuk. De natuur in de Noorse bergen is waanzinnig mooi, met bijzondere uitzichten gegarandeerd! Je skiet er tussen de wilde dieren, kijk uit over ongerepte natuur en ervaart wintersport precies zoals het bedoeld is. Pure ontspanning. In vergelijking tot wintersport in de Alpenlanden is het hier ook nog eens een stuk rustiger op de piste. En wie wil dat nu niet? Er zijn volop redenen te bedenken waarom jij deze winter wil skiën in Noorwegen. Maar dan de belangrijkste vraag is: welk skigebied is het leukst?

En hoe groot zijn de skigebieden in Noorwegen? Waar moet je naartoe als beginner bent en welk skigebied is de beste keuze voor gevorderde skiërs en snowboarders? We zetten de leukste skigebieden in Noorwegen voor je op een rij!

Zo leuk is winter in Noorwegen

De bergen zijn in Noorwegen een stuk lager dan in de Alpen en dat zorgt voor een ander perspectief als je aan het skiën of snowboarden bent. De boomgrens ligt er ook lager en dat maakt het uitzicht alleen maar aantrekkelijker. Winter is Noorwegen is prachtig, zeker wanneer het net gesneeuwd heeft.

Seizoenen duren hier lang. Al zijn de dagen in december en januari wel heel kort: het wordt laat licht en het is al vroeg donker. Met een ondergaande zon is het er prachtig. Maar het is slim om juist wat later in het seizoen (bijvoorbeeld in maart) op wintersport naar Noorwegen te gaan: dan is het simpelweg langer licht. En over sneeuwzekerheid hoef je je in Noorwegen van december tot april geen zorgen te maken.

Hoe kom je er?

De beste manier om er te komen is vliegen. Zelf rijden is geen optie, in verband met de afstand en de condities op de wegen in de winter. Vliegen naar Oslo of Bergen is het handigst (afhankelijk van welk skigebied je kiest). Goedkope vliegtickets naar Noorwegen vind je via TIX.

Scroll naar boven