Categorieën
RSS feeds

Dit zijn de 5 mooiste dorpen en stadjes op Mallorca

Mallorca is al jaren een zeer geliefde vakantiebestemming in de Middellandse Zee. Het is de perfecte plek voor een strandvakantie. Ook is de aantrekkingskracht van Mallorca op sportievelingen heel sterk: de noordoost kant van het eiland is waanzinnig mooi en is de perfecte plek om te hiken en fietsen.

De mooiste stadjes op Mallorca

Van een ‘verborgen parel’ is geen sprake meer. Mallorca is populair en gezellig druk in de zomermaanden. De authentieke kant van dit Spaanse eiland is er zeker ook nog steeds, alleen moet je dan wel weten waar je moet zijn. Tussen prachtige turquoise stranden liggen charmante dorpen en stadjes verscholen. Holidu – boekingsportaal voor vakantiewoningen – heeft onderzocht welke dorpen en stadjes op Mallorca het meest populair zijn. De meest populaire stadjes vind je hier op een rij.

1. Petra – Pla

Centraal gelegen in het binnenland van Mallorca vind je het dorp Petra. Er wonen iets minder dan 3.000 mensen. Het is een typisch plattelandsstadje. En hoe klein ook: Petra leeft! Op de kleine pleinen hangt altijd een gezellige sfeer. Je bent er volledig weg van de drukte en daarom is het zo leuk om Petra te bezoeken als je op vakantie op Mallorca bent.

Er is ook zeker wat cultureels in Petra te ontdekken. Het is namelijk de geboorteplaats van Junípero Serra die in de 18e eeuw in Amerika de basis heeft gelegd voor de steden San Francisco, Los Angeles en San Diego. Vandaar ook dat deze steden Spaanse namen hebben. Het bijzondere verhaal van Junípero Serra kun je in Petra (in het museum en op andere gedenkwaardige plekken) zelf ontdekken. Al is het vooral een prachtig, gemoedelijk stadje waar je het échte Spaanse leven ontdekt, en dat is vooral dé reden om op Mallorca in de auto te stappen om dit plekje te leren kennen.

Petra: het authentieke Mallorca
© martinsjoao – Adobe Stock

BRON