Dit zijn de 5 mooiste e-bike routes in Wallonië en de Ardennen

Fietsen in Wallonië was lang voorbehouden aan wielertoeristen en liefhebbers. Het Belgische landschap dat bekend is van veel wielerkoersen – met als hoogtepunt Luik-Bastenaken-Luik – is prachtig én uitdagend. Voor veel Nederlanders is het een regelrecht wielerwalhalla met pittige klimmetjes en mooie afdalingen.

Inmiddels is de populairste fiets in ons land de e-bike. De eerste generatie e-bikes waren loodzware fietsen met trapondersteuning waarmee je, ondanks het extra vermogen, niet snel de heuvels opzocht. Vandaag zijn e-bikes er in allerlei uitvoeringen, waarbij jezelf de mate van ondersteuning kunt bepalen, zelfs tot aan geen trapondersteuning. En met deze nieuwe generatie van e-bikes zijn Wallonië en de Belgische Ardennen inmiddels de perfecte plek om mooie fietstours te maken!

E-bike fietsroutes in Wallonië

Een snel groeiende doelgroep van bezitters van een e-bike heeft inmiddels Wallonië weten te ontdekken. Wie op zoek is naar fietsroutes in Wallonië kan inmiddels kiezen uit een uitgebreid netwerk van prachtige routes in deze grote en imposante regio. Je vindt er ook steeds meer routes die specifiek geschikt zijn voor e-bikes. Deze speciale e-bike fietsroutes variëren in moeilijkheidsgraad en lengte, waardoor fietsers van welk niveau dan ook kunnen genieten van het prachtige uitdagende landschap van Wallonië. Fietsen in het buitenland op slechts een paar uur rijden van Nederland in een natuur die je alles doet vergeten, het is een regelrechte aanrader voor een meer sportieve en duurzame vakantie.

Tip: ga voor een elektrische hybride fiets

De favoriete e-bike om te fietsen in Wallonië is een elektrische hybride fiets. Deze fietsen zijn meestal uitgerust met derailleurversnellingen en biedt hierdoor meer mogelijkheden voor het gebruik van de fiets. Zo hebben ze vaak een groot schakelbereik, zijn vaak aanzienlijk lichter en trappen ook soepel. Voordeel is ook dat je door de derailleurversnellingen ook makkelijker zonder trapondersteuning kunt fietsen en deze alleen gebruikt als de wegen steiler en steiler worden.

Op een e-Bike door Wallonië fietsen is een feestje en helemaal met een elektrische hybride fiets,

Scroll naar boven