Dit zijn de 7 coolste dingen om te doen in Dubrovnik

De stad Dubrovnik in Kroatië is een van de mooiste steden van Europa. Met oude stadsmuren, smalle bloemrijke straatjes met luierende poezen en bijzondere doorkijkjes is het een lust voor het oog. Al slenterend door de straten klim je omhoog en omlaag, om op iedere straathoek compleet verrast te worden.

Ben je op vakantie aan de Kroatische kust, dan mag je Dubrovnik zeker niet overslaan. En ook als bestemming voor een stedentrip zul je je geen seconde vervelen. Maar wat ga je er doen? Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden? Vind je het prettig om een lijstje bij de hand te hebben zodat je niets mist, dan zijn dit de leukste dingen om te doen in Dubrovnik!

Hoe kom je in Dubrovnik?

Dubrovnik is een havenstad in het zuiden van Kroatië. De grens met Montenegro is niet ver meer, zo’n 50 kilometer. Het is vanuit Nederland niet onmogelijk om er zelf naartoe te rijden, maar het is wel een heel eind. Ruim 1.800 kilometer. Dat wordt vliegen dus.

Met zowel KLM als Transavia (vanaf Rotterdam-The Hague) vlieg je in ongeveer 2 uur naar het zuiden van Kroatië. Het vliegveld van Dubrovnik ligt op een dik kwartier rijden van het centrum. Zorg dat je aan de linkerkant van het vliegtuig zit (stoel A), zodat je al vanuit het raam kunt genieten van uitzicht op de Kroatische kust. En je kunt de stad Dubrovnik dan ook heel goed zien liggen.

Kom je vanuit een andere plek in Kroatië, dan kun je er ook met de boot komen. Kroatië heeft een uitstekende ferry-verbinding tussen de eilanden Hvar, Brac en Dubrovnik. Hier lees je er meer over. Vanuit de stad Split is het ongeveer drie uur rijden. Met de komst van een nieuwe brug hoef je niet meer door Bosnië en kun je volledig door Kroatië roadtrippen tussen Split en Dubrovnik.

▸ Tip: zoek je een huurauto voor Kroatië? Kijk dan eens naar het aanbod van Sunny Cars. Het voordeel is dat je hier altijd 100 procent verzekerd bent.

Scroll naar boven