Categorieën
RSS feeds

Dit zijn de 7 mooiste plekken in Centraal Portugal

Denk je aan Portugal dan denk je vaak aan Lissabon, de Costa Verde of de Algarve. Maar het land heeft zoveel meer te bieden! Het groene centrum van Portugal is een onontdekt plekje om in alle rust óf juist actief te ontdekken. Het heeft veel elementen voor een mooie trip: natuur, cultuur, heerlijke lokale specialiteiten en wijn. Wij maakten een korte trip door Centraal Portugal, van Porto naar het binnenland in de omgeving van Serra da Estela en de twaalf historische bergdorpen. En dat is de moeite! Graag deel ik de mooiste plekken die ik hier ontdekt heb met je.

1. De stad Viseu

Als je vanuit Porto het binnenland inrijdt, overvalt je de schoonheid van het landschap. Groene heuvels wisselen af met charmante bergdorpjes. Oude vrouwtjes kijken nieuwsgierig uit hun raam en geven je een handkus als je voorbij komt.

Omgeven door heuvels en de rivieren Vouga en Dão ligt Viseu. Deze stad werd ooit uitgeroepen tot de Portugese stad met de hoogste levenskwaliteit. Het is de eerste stop op onze korte reis op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Porto Airport.

Het historische centrum heeft smalle straatjes waar je doorheen kunt dwalen. De stad kent ook veel pleintjes en groene parken om te relaxen of juist actief bezig te zijn. We liepen een hardlooprondje door de stad en kwamen uit bij het stadspark Aquilino Ribeiro Park. Het is een groot park met een meertje, wandelpaadjes, speelplekken voor kinderen en een track om je rondjes te lopen. En dan na de activiteit op een terras, in het gras of aan de rand van de rivier nog even genieten van een van de heerlijke wijnen uit de Dão-regio!

▸ Tip: Het Museu Grão Vasco, gewijd aan de 16e -eeuwse kunstschilder Vasco Fernandes, en de Kathedraal van Viseu zijn ook een bezoek waard.

We beginnen onze reis door Centraal Portugal in de stad Viseu

BRON