Categorieën
RSS feeds

Dit zijn de 7 mooiste skigebieden in Oostenrijk

Met de zon in je gezicht en knisperende sneeuw onder je voeten verdwijnt alle stress uit je lijf. En met iedere teug verse berglucht die je inademt voel je je energieker worden. Dat is wat wintersport met je doet. En dat wil je een keer meemaken. Wil je er ook nog gezelligheid, gastvrijheid en beeldschoon decor bij, dan móét je naar Oostenrijk. Het is een fantastisch vakantieland met de bergen als ultieme speeltuin voor wintersportvakantie. Waar je moet zijn? De acht mooiste skigebieden in Oostenrijk heb ik voor je op een rij gezet!

Op wintersport in Oostenrijk

Je kunt niet aan Oostenrijk denken zonder de Alpen voor je te zien. Oostenrijk is een puur Alpenland: maar liefst twee derde van het land ligt in deze indrukwekkende bergketen. Er zijn 800 wintersportplaatsen die allemaal iets unieks hebben. In de deelstaat Tirol beleef je de meest complete winterse ervaring, hier vind je niet alleen de hoogste bergtoppen maar ook de grootste skigebieden en de meest bruisende dorpen.

Wil je weg van de drukte, dan de deelstaten Karinthië, Vorarlberg, en SalzburgerLand een betere optie. In al deze regio’s vind je knusse, idyllische dorpjes waar je helemaal tot rust kunt komen. Qua pistekilometers zijn de skigebieden hier vaak wat kleiner, al is er in de winter ook zoveel meer te doen dan alleen maar skiën en snowboarden.

▸ Tip: met het vliegtuig ben je het snelst op je wintersportbestemming. Gedurende de hele winter vlieg je met Transavia in 1,5 uur naar Innsbruck en Salzburg – vertrek vanaf de luchthavens Eindhoven, Rotterdam-The Hague en Amsterdam.

De leukste skigebieden

Met een paar honderd skigebieden in Oostenrijk is het nog lastig om te kiezen. Zoek je kindvriendelijke skigebieden of juist pittoreske, kleine gebieden? Of ga je met vrienden en ben je op zoek naar de allerbeste après-ski? Dit zijn de meest complete skigebieden, met gezellige dorpen, uitdagende pistes, goede après-ski én sneeuwzekerheid!

BRON