Dit zijn de 8 meest kindvriendelijke skigebieden

Kindvriendelijke skigebieden zijn er volop. Je moet alleen weten waar je moet zijn. Daarom heb ik de leukste kindvriendelijke skigebieden voor je op een rij gezet. Deze acht skigebieden zijn volledig kids-proof! Misschien zit de perfecte bestemming voor jouw komende wintersportvakantie er ook wel tussen?

Wat is een kindvriendelijk skigebied?

Wanneer je op wintersport gaat met kleine kinderen, dan stel je andere eisen aan je vakantie dan wanneer je met vrienden gaat. De kinderen moeten het naar hun zin hebben, dat staat voorop, en dus is een goede skischool voor de kids een vereiste. Maar er zijn ook nog een aantal andere zaken van belang: is het niet te ver rijden, wat is er te doen bij slecht weer en is er eventueel ook opvang voor de allerkleinsten? En laten we niet vergeten: een kindvriendelijk skigebied mag pas echt die titel krijgen als er ook aan de ouders gedacht wordt. Want het is en blijft een familievakantie; iedereen moet het naar zijn zin hebben. Om tot deze top acht meest kindvriendelijke skigebieden te komen heb ik dus een aantal voorwaarden gesteld:

Er moet een goede skischool zijn die gericht is op kinderen (met het liefst Nederlands sprekende leraren)
Voldoende alternatieve mogelijkheden bij slecht weer
Niet te ver rijden vanuit Nederland
Kindvriendelijke accommodaties
Aantrekkelijke prijzen voor gezinnen met kids
Ook voor de ouders moet het een leuk skigebied zijn

1. Serfaus-Fiss-Ladis – Oostenrijk

Het meest kindvriendelijke skigebied van de Oostenrijkse Alpen is Serfaus-Fiss-Ladis. Er is geen wintersportbestemming die kan tippen aan wat er hier voor kinderen georganiseerd en gedaan wordt. Niet voor niets sleepte Serfaus-Fiss-Ladis al meerdere keren prijzen in de wacht als ultieme kids-proof wintersportbestemming.

De kleintjes kunnen in Fiss terecht in Berta’s Kinderland, dat je gerust het meest befaamde en uitgebreide kinderskipark van de Alpen kunt noemen. Maar ook wanneer de kinderen groot genoeg zijn om het kinderland te verlaten zijn er zoveel toffe dingen in dit skigebied te vinden, waar ze spelenderwijs beter leren skiën. Kleine bospaadjes met houten dieren waar ze onderdoor kunnen skiën, een klimtoren en als hoogtepunt Berta’s Indianendorp.

Vanuit Nederland is Serfaus-Fiss-Ladis goed te bereiken, er is genoeg te doen met slecht weer, maar bovenal is dit ook voor ouders een zeer aantrekkelijk skigebied met topfaciliteiten. Een wintersportbestemming waar ieder gezin zich uitstekend gaat vermaken! Er ligt een unieke zipline op je te wachten (de Serfauser Sauser) en je kunt als een vogel door het skigebied vliegen (met de Fyling Fox). Je zal niet het eerste gezin zijn dat zijn hart verliest aan dit skigebied en nooit meer ergens anders naartoe wil…

⇢ Bekijk hier alle accommodaties in Serfaus, Fiss en Ladis of bekijk complete wintersport vakanties in Serfaus-Fiss-Ladis.

Serfaus Fiss Ladis is een van de meest kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk

Scroll naar boven