Dit zijn de 8 mooiste skigebieden in Frankrijk

Van krakende sneeuw onder je voeten wordt iedereen blij. En helemaal met uitzicht op een heldere blauwe lucht. Er is geen vakantie die in de buurt komt bij het gevoel dat je ervaart als je op wintersport gaat. De hele dag buiten zijn, sporten en ontspannen tegelijk. Wil je zeker zijn van goede pistes, veel sneeuw en geweldige skidagen, dan moet je op wintersport naar Frankrijk. Een fantastisch vakantieland en zeker in de winter. Maar waar je moet zijn? Is niet iedere berg met een dik pak sneeuw en een skilift mooi? De acht mooiste skigebieden in Frankrijk heb ik voor je op een rij gezet!

De voordelen van wintersport in Frankrijk

Van alle Alpenlanden heeft Frankrijk een aantal voordelen ten opzichte van de rest. De skigebieden in Frankrijk liggen hoog. Hier ligt natuurlijk ook de hoogste top van de Alpen, de Mont Blanc. Maar gemiddeld gezien liggen de gebieden hier hoger dan in bijvoorbeeld Oostenrijk. En wie met de klimaatveranderingen op zoek is naar sneeuwzekerheid, doet er goed aan eens te kijken naar Franse skibestemmingen.

De belangrijkste reden om te kiezen voor een skivakantie in de Franse Alpen zijn de grote, aaneengesloten gebieden. Hier kun je eindeloze skitochten maken en iedere dag op een andere piste skiën.

Eén van de voordelen van skiën of snowboarden in Frankrijk zijn de brede pistes, daar staat dit land om bekend. Het is vaak ook goedkoper om hier op wintersport te gaan (goedkoper dan Oostenrijk of Zwitserland), al is de reistijd net iets langer omdat de mooiste skigebieden verder weg liggen.

Ook vind je in Frankrijk veel meer accommodaties direct aan de piste. En dat ski-in, ski-out principe is super fijn want dan hoef je niet te sjouwen met ski’s. En dan zijn ook nog eens de faciliteiten voor gezinnen in de dorpen heel erg goed.

Maar vergeet niet dat er in Frankrijk nog op meer plaatsen geskied kan worden dan de Alpen. Ook in de Pyreneeën vind je mooie bestemmingen. En zelfs in de Vogezen kan geskied worden, al liggen die gebieden wel een stuk lager en is staat de sneeuwzekerheid onder druk.

De leukste skigebieden in Frankrijk

Met tientallen mooie skigebieden in Frankrijk is het nog lastig om te kiezen. Zoek je kindvriendelijke skigebieden of juist pittoreske, kleine gebieden? Of ga je met vrienden en ben je op zoek naar de allerbeste après-ski? Dit zijn de meest complete skigebieden, met gezellige dorpen, uitdagende pistes, goede après-ski én sneeuwzekerheid!

Scroll naar boven