Dit zijn de 9 coolste dingen om te doen in San Francisco

San Francisco is misschien wel de meest complete, haast Europees aanvoelende stad van de Verenigde Staten. Iedere ochtend is de stad in een fotogenieke dikke laag mist gehuld. Er rijden nog ouderwetse cable cars en kleurrijke huizen uit het Victoriaanse tijdperk trekken veel bekijks, maar de rest van de stad is modern. Met levendige, multiculturele wijken, ga je je er geen seconde vervelen. Bereid je voor op een paar pittige beklimmingen, want San Francisco is gebouwd op 43 heuvels en sommige zijn zo steil dat je er nauwelijks tegenop kunt lopen.

Altijd lekker weer in San Francisco

De stad San Francisco ligt op een schiereiland dat de Baai van Francisco scheidt van de Grote Oceaan. Het is de vierde stad van de Verenigde Staten. De sfeer in San Francisco levendig, misschien wel het beste te omschrijven als ‘hippieachtig’. Het is ook de enige Amerikaanse stad die enigszins Europees aanvoelt. Opvallend is dat het er nooit echt zomer of winter wordt, temperaturen schommelen tussen de 10 en 20 ºC. Het milde klimaat maakt deze stad echter zeer geschikt voor een stedentrip. Natuurlijk zijn er must-sees, maar tegelijkertijd voel je je hier zo thuis, dat het niets-moet-alles-mag-principe overheerst.

Wat is de beste reistijd?

San Francisco is een bestemming waar je het hele jaar door naartoe kunt gaan, dankzij het milde klimaat. In de wintermaanden is er een wat grotere kans op regen, dus zijn die maanden wat minder ideaal. Wil je meer van Amerika zien, dan is het voorjaar de beste optie.

Vanuit San Francisco kun je een waanzinnig rondreis maken naar de mooiste natuurparken in West-Amerika, zoals Yosemite, Bryce en Zion, en zijn ook steden als Los Angeles, Las Vegas en San Diego te combineren. Omdat deze plekken in de zomermaanden behoorlijk druk kunnen zijn, zou ik in mei of juni (of wellicht september/oktober) naar San Francisco gaan.

Heb je geen zin om een lijstje hoogtepunten af te vinken, maar wil je toch leuke dingen doen in San Francisco, dan komen deze tips ongetwijfeld goed van pas.

Uitzicht op de SF skyline

Scroll naar boven