Dit zijn de beste manieren om naar Zweden te reizen

Zweden is een vakantieland dat bij een hoop mensen op het wensenlijstje staat. Toch zijn er weinig mensen die het ook daadwerkelijk doen. Misschien omdat het te dichtbij ligt, misschien omdat andere vakantieplannen de voorkeur hebben? Een reis naar Zweden is er in ieder geval een om nooit meer te vergeten! Sterker nog, alleen al de reis er naartoe is er een waar je een hoop plezier aan gaat beleven. Om jou nog meer te inspireren vertellen we je in dit artikel over de beste manieren om naar het prachtige Zweden te reizen.

▸ Tip: lees ook de mooiste route voor een rondreis door Zuid-Zweden

Naar Zweden: vliegtuig, auto of de boot?

Net als andere bestemmingen kun je Zweden ook op meerdere manieren bezoeken, namelijk per veerboot, vliegtuig of de auto. Om jou beter te informeren vertellen wij jou over de drie mogelijkheden.

1. Per veerboot

Misschien wel de leukste manier om naar Zweden te reizen is per boot. Vanuit het noorden van Duitsland gaan meerdere dag- en nachtboten naar de overkant om uiteindelijk in het prachtige Zweden aan te komen. Het reizen per boot is vaak al een ervaring op zich. Op de veerboten van tegenwoordig is daarnaast meer dan genoeg te doen. Heerlijk uitwaaien op het dek, genieten van een spelletjesruimte, goede restaurants en soms zelfs een casino en bioscoop. Benieuwd naar meer informatie over de veerboot naar Zweden? Klik dan op de link en je komt vanzelf meer te weten.

Meerdere opties mogelijk

Dankzij wat langere overtochten vanuit het noorden van Duitsland sla je het grootste gedeelte over van de toch lange autorit. De opties die je hebt lopen overigens flink uiteen. Zo heb je de mogelijkheid van Kiel naar Göteborg te gaan. Maar wat te denken van de trip van Rostock naar Stockholm? Dit zijn tochten, waarbij je direct een grote afstand richting het noorden maakt. Ook gaan er verschillende diensten richting de regio Skåne in het zuidelijke gedeelte van Zweden.

De kortste route

Wil je graag met de veerboot richting Zweden gaan en dit het liefst via de kortst mogelijk route doen? Dan is dit goed mogelijk via de Puttgarden-Rødby route. Dit is overigens misschien wel de populairste route die reizigers nemen. Een leuke toevoeging aan de manier is dat je uiteindelijk via de brug van Denemarken naar Zweden reist. Als alternatief voor deze brug kun je ook kiezen voor een overtocht tussen het Deense Helsingør en het Zweedse Helsingborg.

Scroll naar boven