Categorieën
RSS feeds

Dit zijn de drie mooiste fjorden van Noorwegen

Noorwegen staat bekend om haar machtig mooie natuur. Het Scandinavische land heeft wat dat betreft een longlist van bijzondere en adembenemende locaties waarmee je je bucketlist voor een lang verblijf in het noorden moeiteloos kunt vullen. Wat daar zeker niet mag in ontbreken zijn de fjorden, want geloof het of niet: de Noorse fjorden behoren tot de mooiste ter wereld met als absoluut hoogtepunt de Geirangerfjord waar je wordt opgegeten door de natuur als je door het fjord heen vaart. Zelden krijg je zo’n ontzag voor je omgeving als hier. Maar ook het Sognefjord (behorende tot een van de drie langste fjorden ter wereld) en de Hardangerfjord mogen er wezen.

Noorwegen is het land van de fjorden

Noorwegen en fjorden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is een van de dingen die het land zo ontzettend mooi maakt. Fjorden staan symbool voor schoonheid: ze zijn ruig met gigantische kliffen en helder blauwe water. Het is een meesterwerk der natuur waar je eigenlijk nooit op uitgekeken raakt.

Fjorden in Noorwegen zijn ontstaan toen gletsjers zich hebben terug getrokken en toen zeewater de kans kreeg om inhammen te creëeren. Leuk weetje: Noorse fjorden zijn soms gigantisch diep. Zo is de Sognefjord bijvoorbeeld de diepste, waarvan de bodem op net iets meer dan 1.300 meter onder zeeniveau ligt. Welke fjorden mag je niet missen als je op reis bent in Noorwegen? Ik heb de drie mooiste voor je op een rij gezet: Hardangerfjord, Sognefjord en Geirangerfjord.

Op reis naar Noorwegen

Je kunt (elektrisch) rijden naar Noorwegen, maar de snelste manier om er te komen is door te vliegen. Zo reis je volledig duurzaam.

Wil je deze waanzinnige natuur in Noorwegen zelf ontdekken, dan vlieg je het snelst naar Bergen. Goedkope vliegtickets voor rechtstreekse vluchten Amsterdam-Bergen vind je het beste via Vliegtickets.nl.

In Bergen kun je een huurauto ophalen. Doe je dat bij Sunny Cars, dan huur je all-inclusive en ben je 100 procent verzekerd. Maak je klaar voor een onvergetelijke reis. Helemaal onderaan dit artikel vind je praktische tips, zoals tanken onderweg en veerponten gebruiken.

Zoek je nog een leuk hotel in Bergen? Heel tof, hip en kleurrijk is Moxy Bergen. In de omgeving van Geiranger is Hotel Union Geiranger Bad & Spa een aanrader.

En natúúrlijk moet je hier het water op: de fjorden ontdek je pas echt goed als je gaat varen. Boek voor vertrek een cruise of boottocht. Die kun je online alvast boeken via Get Your Guide.

Een route van 500 km langs de mooiste Noorse fjorden

BRON