Dit zijn de leukste bikinitrends voor de zomer van 2022

De zomer staat eindelijk weer voor de deur. Volgens wetenschappers is de kans op een warme – of zeg maar gerust hete – zomer heel groot: maar liefst 70 procent. Met name de maanden juni en augustus zullen, als we de experts mogen geloven, warm en droog worden. Dat wordt dus vaak verkoeling zoeken aan zee, in meren of in zwembaden. En dan kun je maar beter zorgen dat je goede strandoutfit bij de hand hebt! Met de zomercollectie 2022 van Protest gaat dat zeker weten lukken. Maar wat trek je aan en wat zijn de trends van nu?

Bikinitrends van dit moment

Eén van de bikinitrends van dit moment is het gebruik van structuur. Bikini’s en badpakken worden vaak gemaakt van stoffen waarbij polyamiden, polyester en elastaan worden gecombineerd. Zo creëer je een gladde stof voor zwemkleding die niet kreukt en snel droogt. Tegenwoordig zie je ook vaker zwemkleding met een zogenaamde yarn-dyed of jacquard stof. Dat zijn stoffen met een met een ingeweven motief en geverfde garen. En dat geeft voor zwemkleding meteen een hele luxe uitstraling.

Printjes zijn ook helemaal hot op dit moment. Strepen, ruitjes en met name stippen zijn dé trends van nu. En ook bloemenprints zul je deze zomer op het strand heel veel gaan zien. Uiteraard in alle kleuren van de regenboog, want dat is een trends die wat zwemkleding betreft nooit uit de mode gaat.

Wat wel verandert is de vorm van met name bikinibroekjes. Die mogen steeds hoger opgetrokken worden zodat er meer been te zien is. Een aantrekkelijke look die ieder vrouwenbeen optisch langer en slanker maakt.

Hoog uitgesneden broekjes maken je benen langer

Scroll naar boven