Categorieën
RSS feeds

Drie skitochten in de Alpen die je een keer gedaan móet hebben

Eén van de leukste dingen aan een wintersportvakantie is skitochten maken. Een route door het skigebied die je aaneengesloten kunt skiën of snowboarden, zonder dezelfde afdaling twee keer te doen. Vaak duurt een skitocht een volle dag. ‘s Morgens op tijd beginnen, tussen de middag uitgebreid de tijd nemen om te lunchen en aan het einde van de dag voldaan weer terug. In de Alpen vind je een aantal waanzinnig leuke skitochten die je een keer gemaakt móét hebben!

Skitochten maken in de Alpen

Om skitochten te kunnen maken in de Alpen, heb je skigebieden nodig die flink wat pistekilometers bieden. Kenmerkend voor een skitocht is namelijk dat je als het ware een ronde door het gebied skiet, zonder steeds weer dezelfde lift of afdaling te moeten nemen. En daarvoor moet het skigebied simpelweg groot zijn.

Het afgelopen decennium zijn skigebieden steeds groter geworden omdat verbindingsliften zijn gebouwd. Denk maar aan Sankt Anton en Lech (Ski Arlberg) die met elkaar verbonden zijn. En wat dacht je van het SkiCircus dat is uitgebreid met Leogang én Fieberbrunn. Maar niet alleen in Oostenrijk, ook in Zwitserland en Frankrijk zijn de skigebieden gegroeid. Grotere skigebieden zijn met name aantrekkelijk voor iedereen die houdt van skitochten maken. Deze gebieden zijn namelijk zó groot dat je er flinke rondes kunt skiën. Zeker fanatieke skiërs doen graag skitochten in de Alpen omdat de afwisseling van de afdalingen en uitzichten nu eenmaal aantrekkelijk is.

Het nadeel van het maken van skitochten in skigebieden waar je niet goed bekend bent, is dat je steeds weer de pistekaart erbij moet pakken. En we weten allemaal dat dat op hele koude dagen soms geen pretje is. Daarom is het zo handig dat sommige skitochten met bordjes staan aangegeven. Ideaal, zo hoef je niet op de kaart te kijken en kun je een hele dag genieten van het maken van mooie afdalingen. Een paar mooie skitochten in de Alpen zijn:

Tauernrunde in Obertauern: 12 km
Der Weisse Ring in Lech (Ski Arlberg): 22 km
Gletscherrunde in het Zillertal: 60 km
Skiwelt Tour: 69 km

Maar er zijn er ook een paar die zó mooi zijn, dat iedere wintersporter ze op zijn of haar bucketlist mag zetten! En dit zijn ze.

BRON