Categorieën
Nieuws

Duitse man officieel verdacht in verdwijningszaak Madeleine McCann

In de zaak rond de verdwijning van het Britse meisje Madeleine (Maddie) McCann is in Duitsland nu een man als officiële verdachte aangemerkt. Vijftien jaar geleden verdween Madeleine in Portugal tijdens een familievakantie. 

Kindermisbruiker

In 2020 liet de Duitse politie weten dat ze een veroordeelde Duitse kindermisbruiker, die al in de gevangenis zat, aan het onderzoeken waren in verband met de verdwijning van Madeleine. Madeleine was drie jaar oud toen ze in 2007 verdween. Volgens Bild, een Duitse krant, gaat het om dezelfde persoon. De autoriteiten hebben dat echter nog niet bevestigd.

Arguido

De Duitse man is tot arguido geroepen. Dit is een Portugese term voor een officiële verdachte die nog niet is aangeklaagd. Ook de ouders van Madeleine zijn tijdens het onderzoek naar de vermissing tot arguido geroepen. Zij zijn inmiddels al jaren geen verdachten meer in de verdwijningszaak. Nu de Duitse man wel officieel is aangeklaagd, kan hij overgeleverd worden aan Portugal. Daar zal hij formeel verhoord worden.

Lees ook
Glennis Grace bij eerste concert sinds Jumbo-incident: ‘Ik ben met mijn haren door de modder heen gesleurd’

Vermissing

In 2007 verdween Madeleine McCann spoorloos uit haar slaapkamer in vakantieresort Praia da Luz in de Algarve, waar ze met haar familie op vakantie was. De vermissing van Maddie groeide wereldwijd uit tot een van de grootste onopgeloste misdaadzaken in de geschiedenis en kreeg erg veel media-aandacht. Volgens Duitse onderzoekers is de kans klein dat Madeleine nog in leven is.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Getty Images

The post Duitse man officieel verdacht in verdwijningszaak Madeleine McCann appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON