Duurzaam doen onderweg? Dit zijn apps voor verantwoord reizen!

Duurzaamheid en je bewust zijn van je CO2-uitstoot, is belangrijker dan ooit. Vroeger hoorde je deze termen nog wel eens zijdelings voorbijkomen maar vandaag de dag is dat wel even anders. Het is een hoofdonderwerp geworden waar je ook onderweg niet meer zonder kunt. Dit wil echter niet direct zeggen dat jij nooit meer op reis mag. Want ondanks dat vliegen vervuilend is, is reizen ook een verrijking van je leven. Het verruimt letterlijk je horizon. Het één kan prima met het ander gecombineerd worden, mits je de juiste maatregelen neemt. Wat hierbij zeer behulpzaam kan zijn, zijn een aantal apps. Welke dat zijn? Lees snel verder.

Altijd online

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je je apps kunt gebruiken wanneer je op reis bent. Want wanneer je geen bereik of internet hebt, kun je er ook niet handig gebruik van maken. Daarom is het aan te raden om voordat je op reis gaat een Odido unlimited data abonnement af te sluiten. Hiermee kun je altijd online zijn, ook wanneer je in het buitenland bent. Let wel even op het verschil van beschikbaarheid van data in het buitenland in de EU-landen en daarbuiten. In die laatste kunnen andere tarieven gelden. Maar sluit dus eerst een goed abonnement af, daarna kun jij overgaan tot het effectief inzetten van apps.

Duurzaam vervoer

Allereerst is het goed om de app van de vliegmaatschappij te installeren. Bij bijvoorbeeld KLM kun je namelijk aangeven of jij je CO2 wilt compenseren. Wanneer je hiervoor kiest, dan nemen zij de maatregelen die jouw vliegreis weer compenseren. Ook is het altijd beter om met minder bagage te reizen, travel light is een veel duurzamere keuze én zorgt er ook voor dat je minder geneigd bent om spullen te kopen. Je kunt het immers niet mee terug nemen, aangezien je maar één kleine koffer bij je hebt. Iets wat je uiteindelijk ook gaat helpen op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast is het goed om te kijken welke duurzame vervoersmogelijkheden er zijn op jouw bestemming. Bijna iedere middelgrote stad heeft tegenwoordig wel een duurzaam deelconcept; van elektrische steps, elektrische scooters tot fietsen. In Nederland zien we natuurlijk overal al de Felyx, Go en Check scooters staan, hier zijn we niet alleen in. Google vooraf welke concepten er in jouw omgeving zijn en installeer de bijbehorende apps.

Scroll naar boven