Een ‘datingprogramma’ voor honden en baasjes: The dog house

Ben je fan van programma’s als First dates én dol op honden? Dan is dit misschien wel een leuke serie voor je: The dog house. Daarin worden mensen en honden met elkaar gematcht. En dat is hartverwarmend.

Op het Engelse platteland vind je hondenasiel Woodgreen, een tijdelijk thuis voor honden die op zoek zijn naar een baasje. Honden met baasjes die niet meer voor ze kunnen zorgen of zwerfhonden: iedere viervoeter is welkom. Alle dieren die bij Woodgreen binnenkomen, hebben een eigen verhaal. Waar de ene hond soms medische hulp nodig heeft, kan de ander wat extra liefde gebruiken.

Bij ieder baasje past een hond

In iedere aflevering maak je kennis met mensen die graag een hond willen adopteren. En net als de dieren hebben ook de deelnemers een eigen verhaal. Aan de hand van een gesprek met de matchmakers van Woodgreen wordt duidelijk waar de toekomstige baasjes naar op zoek zijn: een rustige hond of liever actief? Groot of klein? Een puppy of een oudere hond? Als alle wensen duidelijk zijn, kan het zoeken naar de perfecte match beginnen.

De eerste date

De matchmakers gaan aan de slag en overleggen welke honden geschikt zijn. Als er een hond is gevonden, is het tijd voor een blind date. Gespannen wachten de toekomstige baasjes op hun potentiële nieuwe huisdier. De eerste ontmoeting wordt op afstand scherp in de gaten gehouden. De verzorgers van het dierenasiel kennen de honden als geen ander en zien snel of het een juiste match is. Meestal is het in één keer raak: de honden vinden een nieuw huis. En dat maakt The dog house een echte feelgoodserie.

Nog lang en gelukkig

Ben je bij datingshows ook altijd nieuwsgierig of iedereen na een tijd nog steeds samen is? Iedere aflevering wordt afgesloten met ‘some time later…’, waarbij je ziet of de honden nog samen zijn met hun gematchte baasjes.

Alle vier de seizoenen van The dog house zijn te zien op HBO Max. En goed nieuws voor als je alle afleveringen gezien hebt: het vijfde seizoen is in de maak.

Meer lezen

Onderzoek: een hond aaien (ook die van een ander) vermindert stress.
Pascalle voelt zich mentaal beter dankzij haar hulphonden.
Nog meer kijktips.

Tekst Nadie van Moorselaar  Fotografie Petra Kroon
Gepubliceerd op 24 september 2023, laatst bewerkt op 30 april 2024

Scroll naar boven