Een duwtje in de rug + meer verhalen in Flow 2

Flow 2 ligt in de winkel. Met op de cover een illustratie van Sarah Walsh. Extra bij dit nummer: een vriendschapsboekje en kaarten.

Maaike, managing editor Flow: “Deze Flow is er weer een om in een doosje te doen. Omdat ie positief is, bemoedigend, en dat kan geen kwaad in een wereld die nogal woelig is. En wat is er dan meer welkom dan een stevige vriendschap, die je een duwtje in de rug geeft en je hart warmt. Vriendschap helpt, wetenschappelijk bewezen, om emoties te reguleren, minder stress te voelen en meer positieve gevoelens te ervaren. Het gaat het niet zozeer om hoeveel vriendschappen je hebt, maar meer hoe twinkelig of juist aangenaam rustig je wordt van de mensen in je binnencirkel.

Er staan nog meer win-winverhalen in Flow 2, overigens. Het verhaal ‘Niet later maar nu’ bijvoorbeeld, over wat het je volgens deskundigen kan brengen (veel!) als je uit je comfortzone stapt, je dromen achterna. Of de guerrillatuinen die overal in de stad opduiken: goed voor de bio­diversiteit, goed voor de mens.

Daarnaast onder andere een mooi gesprek met schrijver Clarice Gargard, een kleurig Brits interieur om blij van te worden en een DIY-idee voor een telefoonketting van houten kralen. Een optimistisch nummer dus, met het credo: elk voordeel heeft zijn voordeel.”

Met verhalen over:

Niet later maar nu: wat als je tóch uit je comfortzone stapt?
De opkomst van de guerillatuin
Minicollege over omgaan met angst
Het recept: currysoep
Het leven van Miriam Makeba
Leven op het Franse platteland
Tatjana probeert yin yoga

Bij dit nummer krijg je cadeau:

Selfcare-kaarten (met breikunst van Kate Just)
Vriendenboekje (met illustraties van Maartje van den Noort)

Meer lezen

Een egel in je tuin? Dit kun je beter wel en niet doen.
Goed nieuws (en een cadeautip): dit doet de NS met oude treinmaterialen.
‘Galentine’s Day’, deze psycholoog pleit ervoor (en zo vier je deze dag)

Illustratie cover Flow Sarah Walsh
Gepubliceerd op 14 februari 2024

Scroll naar boven