Een kijkje in de journal van… illustrator Angela McKay

Lege pagina’s vullen met verhalen, knipsels, foto’s en tekeningen. Werken in een journal kan heel ontspannend zijn. Verschillende mensen gingen je al voor, ze delen een aantal van hun pagina’s. Deze keer: illustrator Angela McKay.

Wat maakt het werken in een journal zo fijn?

“Ik hou ervan dat je gedwongen wordt om snel te werken wanneer je in een journal bezig bent. Het gaat meer om het vastleggen van de essentie van iets dan om het vastleggen van alle kleine details. Ik heb altijd de neiging om vrij hoogdravende stukken te schilderen, dus ik waardeer de manier van snel werken in een journal.”

Wat maak je allemaal in je journal?

“Ik leg vooral plaatsen vast die ik bezoek. Dat doe ik door kleine schilderijen en tekeningen te maken van dingen die ik zie. Het kan een voorwerp zijn, of het kunnen mensen of landschappen zijn. Wat ik maar wil.”

Waarom ben je ermee gestart?

“Ik begon mijn journal te gebruiken als een manier om mijn gedachten en dingen die me zouden inspireren tijdens mijn reizen vast te leggen. Ik maak ook foto’s en af en toe schrijf ik, maar mijn favoriete manier om mijn reizen vast te leggen is door te schilderen en tekenen.”

Welke tips zou je mensen willen meegeven die een journal willen starten?

“Ik zou zeggen: neem op wat je inspireert en denk er niet te veel over na. Ik gebruik mijn journal als ik reis, maar je kunt hem voor letterlijk alles gebruiken.”

Meer lezen

Benieuwd naar het werk van Angela? Neem dan een kijkje op haar website of Instagram-pagina.
Een kijkje in de journal van… illustrator Ingrid Wuyster (Teken-ing).
Op zoek naar nog meer inspiratie? Vijf bullet journal ideeën.
Meer lezen over bullet journals en wat je er allemaal mee kunt? We hebben er al veel over geschreven, je kunt alle blogs hier vinden.

Interview Rachel Vieth  Illustraties Angela McKay
Scroll naar boven